Drukte aan de schminktafel, een van de vele attracties van de buitenspeeldag in de Lindelaan. | Foto: J.P. Kranenburg
Drukte aan de schminktafel, een van de vele attracties van de buitenspeeldag in de Lindelaan. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

'Reizende respijtmarkt' maandag bij ActiVite

informatie n Op maandag 25 juni van 10.00 tot 15.00 uur staat een 'reizende respijtmarkt' bij ActiVite op de Simon Smitweg 8 in Leiderdorp. Hier kunnen belangstellenden alle informatie krijgen over respijtzorg. Met respijtzorg wordt bedoeld de tijdelijke of volledige overname van de zorg met als doel de mantelzorger een adempauze te geven.

Mantelzorgers houden het langer vol als zij af en toe de zorg voor hun familielid, vriend of buur uit handen kunnen geven. Dan hebben ze even tijd voor zichzelf en kunnen zij nieuwe energie opdoen. Uiteraard willen ze dan wel zeker weten dat degene voor wie zij zorgen in goede handen is. Bij de reizende respijtmarkt kunnen mantelzorgers kennismaken met de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van respijtzorg.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Zie ook de website www.wijzijneva.nl.


Lekker spelen op straat

buitenspeeldag n Het is elk jaar weer een groot succes, de buitenspeeldag in de Leiderdorpse Linde-laan en Meidoornstraat .

Woensdag 13 juni wisten honderden kinderen, niet alleen uit de Kerkwijk maar uit het hele dorp, de speciaal voor deze middag autovrije straten te vinden. Het weer werkte mee wat het extra leuk maakte te hoelahoepen, timmeren, knutselen, bouwen met megalego, klimmen over de stormbaan, ponyrijden en ijsjes eten.

De buitenspeeldag in de Kerkwijk wordt ieder jaar georganiseerd door een enthousiast comité van buurtbewoners.