| Foto's: J.P. Kranenburg
| Foto's: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

45-jarig jubileum BVL

basketbal n Het 45-jarig bestaan van Basketbal Vereniging Leiderdorp is zaterdagmiddag en -avond uitbundig gevierd in De Bloemerd. Op het drukste moment waren er zo'n tweehonderd leden en oud-leden aanwezig in de Leiderdorpse sporthal.

Natuurlijk werd er veel gebasketbald. De dag begon met een ouder-kind toernooi, er was een basketbalclinic voor de jeugd door een oud-profspeler, en een toernooi met teams van huidige en voormalige leden. De avond was gereserveerd voor een barbecue en een swingend feest.

Tussen de sportieve en feestelijke activiteiten door was er een officieel gedeelte waarbij het bestuur stilstond bij 45 jaar basketbal in Leiderdorp. Sportwethouder Willem Joosten feliciteerde de vereniging met het jubileum en bestuurslid Simone van Meurs mocht een onverwacht cadeau uitpakken: een basket die begin deze eeuw bij het vertrek van de club uit sporthal Op Dreef door BVL-ers van de wand werd gesloopt en nu door de daders werd teruggegeven (foto boven).

Bijzonder moment was de uitreiking van de zilveren speld van basketbalbond NBB aan Ronald van der Meel (links op de onderste foto). Van der Meel is bijna vanaf het begin lid van BVL en zet zich al tientallen jaren in als vrijwilliger voor de club. Oud-speler en trainer Rein Paulides, zoon van de oprichters, was naar De Bloemerd gekomen om Van der Meel het kleinood op te spelden.


RCL huldigt topspelers

Voetbal n RCL huldigde donderdagavond 14 juni de spelers en speelsters die zich het afgelopen seizoen bijzonder hebben onderscheiden met hun spel. In een bomvolle kantine reikte sportwethouder Willem Joosten de prijzen uit voor de beste spelers en speelsters. Bij de mannen ging de trofee naar spits Thom Wijnalda, bij de vrouwen werd keepster Cynthia Roeleveld uitverkoren. Talent van het jaar bij de vrouwen werd Susanne Hoogenboom, bij de mannen is Mitchell de Kroon de meest veelbelovende speler.

Op de foto v.l.n.r. Cynthia Roeleveld, wethouder Willem Joosten, Mitchell de Kroon, Susanne Hoogenboom, Thom Wijnalda, bestuurslid voetbalzaken Rob Engelse, presentator Rudo Slappendel en een enthousiast RCL lid.

Foto: J.P. Kranenburg


Afbeelding
Afbeelding