Een groot deel van de winnaars bij elkaar. | Foto: J.P. Kranenburg
Een groot deel van de winnaars bij elkaar. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

AH Santhorst deelt 10.000 euro uit aan lokale clubs en organisaties

cheques n Het werd zaterdagochtend 16 juni een klein feestje bij Albert Heijn op het Leiderdorpse winkelcentrum Santhorst. 23 verenigingen en organisaties kregen daar een cheque uitgereikt met bedragen die varieerden van een kleine 18 tot ruim 1.800 euro.

Bun Supermarkten, de eigenaar van de winkel, had 10.000 euro beschikbaar gesteld om lokale clubs te sponsoren.

Het verdelen van het geld ging met behulp van een supportersactie. Sportclubs, stichtingen, culturele en maatschappelijke organisaties en scholen konden zich aanmelden voor de actie. Tussen 23 april en 2 juni kreeg iedere klant van AH Santhorst bij elke 15 euro aan boodschappen een stemvoucher met een unieke code. Daarmee konden ze online een stem uitbrengen op hun favoriete deelnemer. Wie de meeste stemmen kreeg, ontving de vetste cheque.

Korfbalvereniging Velocitas was met kop en schouders de winnaar en kan € 1.818,18 bijschrijven. Goede tweede was Dansstudio de Rode Sneakerz met € 1.204,69. De kleinste cheque was voor Stichting Tennishal De Munnik, die een bedrag van € 17,83 kreeg.


100 vaders wassen auto voor Vaderdag

actie n 100 vaders en hun kinderen hebben zaterdag 16 juni tussen 8.30 en 10.30 uur gratis hun auto laten wassen bij Autowas H2O in Leiderdorp. Dat in het kader van de Vaderdagactie van De Baanderij

De eerste vaders stonden om 8.10 uur al in de rij. Het kleinste kind zat nog in een maxi-cosi en het grootste kind was al volwassen. De vaders werden ontvangen door een speciaal wasteam, waarna ze hun auto lieten soppen. Daarna konden vader en kind het interieur schoonmaken. Na afloop van het wassen stond bij Praxis Megastore Leiderdorp een kop koffie/thee en een glas limonade klaar.

Deze actie is de start van een reeks evenementen op De Baanderij. Het Leiderdorpse winkelgebied heeft deze week haar huisstijl aangepast en de website www.debaanderij.com vernieuwd.

Samen de auto schoonmaken op Vaderdag. | Foto: Rudeboy Media