Trotse cursisten met hun certificaat. Links en rechts staan begeleiders Ton Paulides en Corrien Janson. | Foto: PR
Trotse cursisten met hun certificaat. Links en rechts staan begeleiders Ton Paulides en Corrien Janson. | Foto: PR Foto: PR

Steviger in de schoenen door Toppertraining

afsluiting n Met een leuke presentatie voor de ouders hebben de deelnemers aan Topper, de weerbaarheidscursus van SCw, onlangs de training afgesloten.

Tijdens de laatste les, waarbij de ouders uitgenodigd waren, lieten de kinderen zien wat ze allemaal geleerd hebben. Zo demonstreerden ze hoe je stevig kunt staan en je focus kunt houden, zelfs wanneer anderen je uit je concentratie proberen te halen. Hoe je er voordeel van hebt wanneer je samenwerkt met anderen. Ook lieten de kinderen, met bokshandschoenen en een stootkussen, zien hoe kunt stoten en klappen kunt opvangen. Stevig staan en je bewust worden van je eigen kracht is een belangrijk element in het verhogen van weerbaarheid. Het helpt bij een spreekbeurt, maar ook wanneer anderen uitdagen of pesten. Na de demonstratie, waarbij de docenten Corrien Janson en Ton Paulides achtergrondinformatie gaven aan de ouders, werden de diploma's aan de deelnemertjes uitgereikt.

nieuwe cursus

Topper maakt kinderen weerbaarder. De trainers zien de kinderen tijdens de lessen groeien. Verhalen van ouders bevestigden die conclusie. In september start een nieuwe Toppercursus, met veel elementen uit de Rots & Watertraining, voor kinderen in de leeftijd van 8 – 12 jaar. De cursus wordt gegeven op maandagmiddag in Dwars. Info: www.dwarsleiderdorp.nl of 071-5898203.


Middagje buitenspelen voor de deur van Dwars

buitenspeeldag n Woensdag 13 juni organiseerde SCw de buitenspeeldag voor de deur van Dwars. Een thuiswedstrijd dus.

Ieder jaar organiseren we de buitenspeeldag op een wisselende locatie ergens in Leiderdorp. Samen met buurtbewoners houden we dan een kleinschalig feest voor de jeugd op een bekende speelplek. Dit jaar wilden we Dwars onder de aandacht brengen.

slime

Dwars is natuurlijk dé plek voor jeugd in Leiderdorp. En dat was te zien. Enkele honderden kinderen wisten Dwars te vinden. Er was van alles te doen: springkussens, een pannakooi (straatvoetbal), spelletjes, tafelvoetbal, en vooral 'slime maken'. Dit is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste rage op de basisschool. Meer dan tweehonderd kinderen deden mee bij het slime maken. Er was zelfs een opblaaszwembad vol (foto linksonder). Iedereen kon zoveel slime meenemen als hij wilde.

Daarnaast konden kinderen lekker ravotten in de natuurspeeltuin en als toetje was er voor iedereen ook nog een gratis ijsje van Danice.

bewonersmarkt

Voor de eerste keer hadden we de handen ineen geslagen met de gemeente Leiderdorp, die tegelijkertijd de bewonersmarkt organiseerde. Nadat de burgemeester op sportieve manier de markt openende was het gezellig druk (foto rechtsonder). Mede door de combinatie met de Buitenspeeldag was er veel animo voor de markt. Het was een erg leuke dag voor jong en oud. Dit moeten we vaker doen!


Drukte bij de knutseltafel van het Sociaal Cultreel werk.
Afbeelding