Afbeelding
Foto: PR

SCw, oftewel stichting Sociaal Cultureel werk, voert in Leiderdorp het kinder- en jongerenwerk uit. Regelmatig verschijnt in deze krant een speciale pagina van het SCw over de activiteiten van de stichting.

Stichting Nadja vanaf nu vaker in Dwars


spelmiddag n Stichting Nadja biedt in de regio Leiden al jaren vrijetijdsbesteding voor kinderen met meervoudige beperkingen. Omdat het voor deze doelgroep niet vanzelfsprekend is om contact te leggen met kinderen in de buurt of een (sport)club te bezoeken, organiseert stichting Nadja al bijna tien jaar spelmiddagen met leuke activiteiten. Vast honk daarvoor is het clubgebouw op het speeltuinterrein van speeltuin Zuiderkwartier in de Anjelierstraat in Leiden en ook de zorgboerderij 'Gewoon bij Winny' in Hazerswoude-Dorp wordt vaak bezocht.

"Maar als Leiderdorpse was ik op zoek naar een leuke locatie in Leiderdorp", zegt Anne van Zwieten, oprichtster van stichting Nadja. Bij Corrien Janson van het SCw vond ze gehoor. Dwars leent zich uitstekend voor de doelgroep; geen drempels, niet te groot, alles op de begane grond, een goed toegankelijke keuken en een parkeerterrein voor de deur. Daarnaast is bij mooi weer een uitstapje naar de Natuurspeeltuin, die vlakbij ligt, zo gemaakt.

Op woensdag 6 juni was de try-out. En wat voor één. Er was een vol programma waar veel mensen belangeloos aan bijdroegen. Allereerst werden er bonbons gemaakt en versierd en natuurlijk gegeten. Daarna draaide DJ Claudio voor de kinderen aansprekende muziek. De sfeer zat er goed in en er werd volop gedanst. Als klap op de vuurpijl gaf Kristel van De Rode Sneakerz een dansworkshop. Iedereen kon meedoen.

Na afloop gingen de kinderen blij en voldaan met hun veelal geschminkte gezichten huiswaarts. Deze samenwerking krijgt zeker een vervolg na de zomervakantie.

Als klap op de vuurpijl gaf Kristel van De Rode Sneakerz een dansworkshop. | Foto: PR


Meidenavond (18+)

stilstaan n Wanneer van alles moet, lijkt het alsof niks meer mag. En wanneer alles om je heen verandert, lijkt het alsof je geen pauze meer kan nemen om stil te staan en na te denken. Op maandagavond doen wij precies dat, stilstaan om na te denken. De maandagavond is niet alleen een gezellige avond waarbij thee wordt gedronken, maar ook een avond waar jong volwassenen zichzelf ontwikkelen. Het gaat over identiteitsvorming, steun vinden bij elkaar en steun vinden in onszelf. Er wordt besproken waar we ons zorgen over maken, wat ons fascineert, wat we willen gaan doen en hoe we dat kunnen bereiken. Er wordt besproken wat het betekent om een vrouw te zijn in deze samenleving en hoe we daar kracht uit kunnen halen. Het lijkt misschien een suf theekransje, maar het is zo veel meer dan dat.


Meer informatie op                 www.dwarsleiderdorp.nl

website n De afgelopen hebben we de informatie van en over SCw op de website www.dwarsleiderdorp.nl uitgebreid.

Veel van wat we doen is, in ieder geval voor onszelf, vanzelfsprekend en vaak niet direct zichtbaar. Op de website is onder het kopje 'wie zijn wij' en dan 'SCw Leiderdorp', sinds kort allerlei informatie te vinden over wat we doen, waarom we dat doen en wat we ermee willen bereiken.

In de brochure 'jongerenwerk 2018 in Leiderdorp' zitten links naar allerlei activiteiten van SCw, die u meenemen in het spannende en belangrijke werk van SCw en haar jongerenwerkers. Graag zien we uw reactie tegemoet.

Afbeelding