Zelf zorgen voor een veilig thuis

presentatie n De ouderenbond KBO-PCOB organiseert donderdagmiddag 21 juni in de Scheppingskerk te Leiderdorp een presentatie over 'veilig thuis'. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom, de toegang is gratis.

De heer A.A. van Wijk, veiligheidsadviseur met jaren ervaring, vertelt welke maatregelen we kunnen nemen om onszelf te beschermen tegen babbeltrucs, woningovervallen, brand en inbraak. Ook internet is niet alleen interessant, maar soms ook riskant.

De bijeenkomst gaat over bewustwording en gedragsverandering als preventieve maatregelen om een veiliger thuis te creëren. De gevolgen van een inbraak zijn meestal groot. Het levert niet alleen materiële schade, maar ook psychische. De meeste branden ontstaan door onoplettendheid bij de dagelijkse dingen, zoals koken of het roken van een sigaret. Wie weet waar de gevaren zitten, kan zelf veel doen om de risico's te verkleinen. Aan de hand van filmpjes maakt de heer van Wijk duidelijk hoe kleine oorzaken grote gevolgen kunnen hebben. Door de presentatie kan duidelijk worden hoe 'kleine oorzaken' voorkomen kunnen worden en dat kan leiden tot een 'veiliger thuis.' Er zal zeker ook gelegenheid zijn om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

De lezing begint om 14.30 uur, de zaal is open vanaf 14.00 uur. De Scheppingskerk ligt aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp.


Vaders wassen hun auto gratis op De Baanderij

vaderdagactie n Woonboulevard De Baanderij zet vaders in het zonnetje voor Vaderdag. Ieder kind dat met zijn/haar vader op zaterdag 16 juni naar de boulevard komt, mag tussen 8.30 en 10.30 uur gratis door de wasstraat van Autowas H2O.

Zodra de auto door de wasstraat is geweest, kunnen vader en kind samen de auto stofzuigen en daarna samen bijkomen met een drankje bij Praxis Megastore. Deze actie is dus alleen voor mannen, die met hun kind(eren) naar de wasstraat toekomen. Om het geheel extra feestelijk te maken, worden de vaders opgewacht door een 'wasteam'.

Deze actie van De Baanderij is de 'kick-off' van de vernieuwde huisstijl van de woonboulevard. In de komende periode wil De Baanderij meer bezoekers vanuit de regio naar het winkelgebied halen. Vooral de diversiteit aan winkels en het parkeergemak moet ervoor zorgen dat de regionale functie van de De Baanderij wordt vergroot. De vaderdagactie is de eerste actie om meer mensen kennis te laten maken met het winkelgebied.


Hawaiï disco

dwars n Vrijdag 8 juni is het in Dwars weer tijd voor een Kinderdisco. Iedereen van 7 tot en met 10 jaar is welkom van 19.00 tot 20.30 uur. Vanwege het warme weer van de afgelopen weken is Dwars helemaal in Hawaiï-sferen. Wie in een zomerse outfit naar de disco komt, maakt kans op een leuke prijs. De toegang is €2,50 met discopas en €5,- zonder discopas. Een formulier voor een discopas is te downloaden op dwarsleiderdorp.nl.