Natasja bij haar fraai versierde kassa in de Albert Heijn op winkelcentrum Santhorst. | Foto: J.P. Kranenburg
Natasja bij haar fraai versierde kassa in de Albert Heijn op winkelcentrum Santhorst. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

n Zilveren jubileum voor kassière

felicitaties n Ze is voor heel veel Leiderdorpers een bekend gezicht bij het boodschappen doen. Al een kwart eeuw zit Natasja Strater achter de kassa in de supermarkt op winkelcentrum Santhorst. Dat jubileum werd vrijdag 1 juni uitgebreid gevierd met ballonnen en foto's in de winkel, een versierde kassa, taart in de kantine en heel veel felicitaties van collega's en klanten.

Supermarkten kwamen en gingen maar Natasja bleef. Ze begon op 1 juni 1993, kort voor haar 18e, verjaardag, bij de Spar. Na enkele jaren werd de Spar overgenomen door de C1000, die in 2015 het veld moest ruimen voor een Albert Heijn filiaal. Bij al die veranderingen bleef één ding hetzelfde: Natasja rekende de boodschappen af bij de kassa.

Van haar collega's van het eerste uur werkt er niemand meer in de winkel. "Ik ben de enige die nog een origineel Spar-contract heeft", zegt Natasja. Ze is altijd soepel omgegaan met de veranderingen in haar werkomgeving. "Ik pas me makkelijk aan", verklaart ze. "En de klanten zijn altijd blijven komen, dus dat was vertrouwd."

De geboren en getogen Leidse heeft haar werk al die jaren met plezier gedaan. En dat blijft ze doen. "Voorlopig zit ik hier nog wel", lacht ze.