LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Afsluiting Stierenburg: kan dat niet anders?

Hoewel ik nooit stukjes inzend naar een krant, moet mij nu toch iets van 't hart.

Als inwoner van Leiderdorp dacht ik dat de gemeente er voor haar inwoners zou zijn, maar blijkbaar is dat niet altijd het geval. De meeste mensen, afhankelijk van de plek waar men woont, zullen wel veel last ondervinden van de onmogelijkheid om vanaf de kant van Leiden de Stierenbrug weer over te komen naar de Persant Snoepweg en gedwongen te zijn om of de snelweg op te gaan, of 20 min. tot een half uur om te rijden om weer thuis te komen. En dit gedurende twee maanden, terwijl de bus er wel over gaat. Ik informeerde bij de gemeente of dit niet anders kon en werd door verwezen naar de aannemer. Ook deze belde ik en de persoon aan de telefoon zei, het te zullen doorgeven.

Ik hoorde verder niets meer. Het is dus blijkbaar zo, dat niet de gemeente bepaalt welke last inwoners moeten ondervinden, maar de aannemer. Ik vind dit op z'n zachtst gezegd een wonderlijke situatie en meerdere mensen met mij.

Zou het geen oplossing zijn om verkeersbrigadiers neer te zetten, die de doorgang aan twee kanten regelen, desnoods met tijdelijke stoplichten?

R.K., Leiderdorp


Geen Ikea in Leiderdorp

update n Het ziet er inderdaad naar uit dat Leiderdorp geen vestiging van Ikea krijgt. De internationale Ikea Group wil niet meer investeren in het realiseren van nieuwe woonwarenhuizen zoals we deze nu kennen. Dat laat Ikea Nederland weten.

Wereldwijd heeft de Ikea Goup recent nieuwe keuzes gemaakt om in te kunnen springen op het snelveranderende retaillandschap, aldus een woordvoerder. Het betekent dat Ikea in Nederland wel wil blijven investeren in groei en uitbreiding maar niet door nog meer traditionele vestigingen te openen. "De focus verschuift naar het nog meer bieden van gemak, toegankelijkheid en service aan onze klanten, zodat zij ons beter kunnen vinden, waar en wanneer zij dat willen."

"Mede gezien de inspanningen die zowel de gemeente Leiderdorp als IKEA Nederland hebben geleverd om een nieuw woonwarenhuis in Leiderdorp te kunnen realiseren, begrijpen we de teleurstelling van de gemeente en wethouder Wassenaar over dit besluit erg goed", schrijft de woordvoerder. "We gaan nu in gesprek met de gemeente Leiderdorp om de ontstane situatie nader te bespreken."