Budodag bij Van Houdt op 10 juli

kennismaking n Zondag 10 juni van 10.30 tot 13.30 uur organiseert sportcentrum van Houdt aan de Luykendreef 3 te Leiderdorp een Budo dag waar iedereen kan kennismaken met judo, karate en aikido.

Het thema van de dag is 'Shoshin'. In de Budo wereld wordt hiermee bedoeld dat je traint met de onbevangenheid van een beginner. Iedere budoka is ooit met een wit pak en witte band een dojo binnengestapt en gewoon begonnen. In het begin een beetje spannend en misschien best lastig, maar eenmaal bezig is er zoveel te leren en is het alleen maar leuk.

Zondag zijn er demonstraties in judo, aikido en karate en er zijn workshops waaraan belangstellenden actief kunt deelnemen om echt te proeven wat ze leuk vinden.

Van 10.30 tot 12.20 uur staat judo centraal. De judo workshop richt zich op kinderen in leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Van 11.30 tot 12.00 uur is het tijd voor karate. De karateworkshop is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Tot slot, van 12.30 tot 13.20 uur, is het de beurt aan aikido. Bij de aikido workshop is iedereen vanaf 15 jaar welkom. Deelname is gratis. Wel wordt vooraf aanmelden op prijs gesteld. Dat kan via e-mail info@sportcentrumvanhoudt.nl of tel. (071) 5891487.


Online loterij voor 333 m ijsbaan

inzameling n Tijdens de Leiden Marathon is op de website 333loterij.nl een online loterij van start gegaan. Doel is geld in te zamelen voor de 333 meter variant van de nieuw te bouwen ijshal in Leiden. De loten kosten 3,33 euro en bieden kans op talrijke prijzen, die door vele Leidse en regionale bedrijven en personen gratis ter beschikking zijn gesteld.

De gemeente Leiden financiert de nieuw te bouwen 250 meter ijsbaan, de vele schaatsliefhebbers uit Leiden en de regio doen er nu alles aan om het geld voor een 333 meter ijsbaan bij elkaar te krijgen. De actie loopt tot 22 september.