Afbeelding
Foto: PR

NIEUWS OVER DE MIDZOMERLOOP

Vrijdagavond 6 juli wordt de Leiderdorpse MidZomerLoop gehouden. Een kleinschalige loop, bedoeld voor iedereen die op een gezellige en ongedwongen manier een persoonlijke prestatie wil leveren. Regelmatig vindt u op deze plek nieuws over de MidZomerLoop 2018.

Kleinschalig en gezellig maar beslist uitdagend

U heeft ze afgelopen zondag zeer waarschijnlijk wel gezien toen ze door ons dorp liepen. Die duizenden lopers van de hele, de halve marathon en de 10 km van Leiden. Op vrijdagavond 6 juli is er weer zo'n loop. Maar zonder hele en halve marathon afstanden en beslist niet zo massaal. Dat is juist de charme van de kleinschalige Leiderdorpse MidZomerLoop.

Gaan de lopers van de Leidse marathon in Leiderdorp grotendeels door het bebouwde gedeelte van ons dorp, de route van de MidZomerLoop voert grotendeels door het onbebouwde gedeelte daarvan. Door de Bloemerd, langs de Dwarswatering en door de Boterhuispolder. Helaas missen de lopers dan wel de gezelligheid en het medeleven van bijvoorbeeld de bewoners van de Splinterlaan, daarentegen kunnen ze genieten van de rust in de polder, de schone lucht en de natuur.

Nog een voordeel van deze loop is dat voor het parcours geen wegen afgesloten hoeven te worden. Waar het parcours wel enkele wegen kruist, is dat maar van heel korte duur en staan er voldoende en ervaren verkeersregelaars om dit in goede banen te leiden.

Kortom, deze Leiderdorpse loop staat vooral voor gezelligheid en persoonlijke uitdaging. Hoewel, prestaties kunnen hier ook geleverd worden. Parcoursrecords namelijk, kunnen verbeterd worden. Bijvoorbeeld het record op de 10 km bij de vrouwen, dat op naam staat van Liselotte van der Berg uit Zoeterwoude. Zij won afgelopen weekend heel fraai de halve marathon van Leiden bij de vrouwen. Dit is dus het bewijs dat buiten de gezelligheid ook prestaties mogelijk zijn bij de Leiderdorpse MidZomerLoop.

Voor meer informatie en ook de inschrijvingen kunt u terecht op onze vernieuwde website www.midzomerloop-leiderdorp.nl.


Yoga Dag

zonnegroet n Op donderdag 21 juni is het Internationale Yoga Dag. Het doel van deze dag is om bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf. Stefanie de Koning nodigt iedereen uit op deze dag tussen 8 en 9 uur 's ochtends in de Yoga-Loft aan de Zijlbaan 42a in Leiderdorp de Zonnegroet te leren. Van 5 tot 6 uur 's middag is idereen welkom om kennis te maken met Hatha Yoga. De lessen zijn op basis van een vrijwillige bijdrage. Graag vooraf aanmelden via e-mail info@yogaenmeer.nl of tel. 06 13377471.