Stan Springer. | Foto: PR
Stan Springer. | Foto: PR Foto: PR

Zilver op NK voor Stan Springer

Inlineskaten n Leiderdorper Stan Springer is afgelopen weekend tijdens het Nederlands Kampioenschap inline skaten op baan en weg tweede geworden op de 1000 meter bij de B junioren.

Het NK vond plaats van 10 tot 12 mei op de piste van Heerde. In het Gelderse dorp verzamelden zich de toppers van Nederland. Vanaf kadetten en junior A en B tot de senioren. Bij de senioren reden de broertjes Ronald en Michel Mulder mee met de sprintafstanden.

Zo'n bekende naam kan Stan Springer ook worden. De jonge Leiderdorper pakte het zilver op de 1000 meter op de piste baan. Het scheelde maar een wieltje of hij was de nieuwe Nederlands kampioen bij de junioren B (14-16 jaar).

Stan is lid van Vereniging IJssport Leiderdorp en traint bij de RTC-inline selectie van Zuid-Holland.

Amy Brusee pakt opnieuw Onderlingen-titel

biljarten n Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Amy Brusee kampioen Onderlingen geworden van de Zoeterwoudse biljartvereniging Rijnegom.

De finale vond plaats op woensdag 9 mei. Brussee moest het daarin opnemen tegen Jan Uljee, Wim van Mil en Koos Romijn.

De eerste ronde bracht Koos Romijn en Jan Uljee aan de tafel. Een spannende strijd die nipt gewonnen werd door Romijn. Brusee won zijn openingswedstrijd tegen Wim van Mil vrij gemakkelijk.

In de tweede ronde verloor Brusee van Uljee en zette Romijn zichzelf op voorsprong van zijn opponenten door opnieuw een zege, dit keer tegen Wim van Mil.

In de slotronde pakte Van Mil zijn eerste overwinning in de wedstrijd tegen Uljee. Brusee speelde een puike partij en gaf Romijn geen enkele kans.

Daarmee eindigden zowel Brusee als Romijn met twee gewonnen wedstrijden, maar Brusee won op moyenne-basis. Op de foto hieronder de vier finalisten. V.l.n.r. Amy Brusee (1ste met 4 punten en 94,7%), Koos Romijn (2e met 4 punten en 73%), Jan Uljee (3e met 2 punten en 91,6%) en Wim van Mil (4e met 2 punten en 76%).