Afbeelding
Foto: PR

Inschrijving MidZomerLoop nu geopend

hardlopen n De inschrijving voor de MidZomerLoop 2018 is geopend. Aanmelden kan via de vernieuwde website www.midzomerloop-leiderdorp.nl.

De MidZomerLoop wordt dit jaar gehouden op vrijdagavond 6 juli. De start en finish zijn in het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd bij het nieuwe clubhuis van RCL. Er kan gestart worden op twee afstanden: de 6,3 km of de 10 km. Beiden starten om 19.30 uur. Ook is er een kinderloop, de zogenaamde Kidsrun. Deze gaat over een afstand van 1,5 km en start om 19.00 uur.

De Kidsrun gaat geheel door De Bloemerd. De andere afstanden gaan via De Bloemerd en langs de Dwarswatering naar de wijk Driegatenbrug en via de Zijldijk, de Nieuweweg en door de wijk Leyhof terug naar De Bloemerd.

Op de website staat alle informatie over kosten van inschrijven, vooraf, via de inschrijfadressen en op de wedstrijddatum zelf.

De Leiderdorpse hardloopwedstrijd beleeft dit jaar alweer zijn 11e editie. De winnaars van de diverse afstanden krijgen mooie prijzen, aangeboden door Sport2000. Ook zijn er prijzen voor het verbeteren van de parcoursrecords. Welke tijden verbeterd moeten worden, is te zien op de website www.midzomerloop-leiderdorp.nl.

Wie vooraf inschrijft heeft recht op deelname aan de gratis barbecue die verzorgd en aangeboden wordt door Ton van Bemmelen Sports. Na-inschrijvers en deelnemers aan de kidsrun kunnen apart BBQ-munten kopen. Dit vanwege de eerdere start van de Kidsrun en om de inschrijfkosten zo laag mogelijk te houden. De barbecue na afloop vindt plaats in het RCL clubhuis. LTsound zorgt voor luchtige muziek om de feestsfeer compleet te maken.


Open dag scouting

varen n De Leiderdorpse scoutinggroep Van der Does Liethorp houdt zaterdag 19 mei van 13.00 tot 16.00 uur een open dag op het scoutingterrein aan de Vadedoplas in het Weteringpark.

Er worden spelletjes gedaan waaraan alle kinderen kunnen deelnemen. Ook is het mogelijk mee te varen in een van de slepers of lelievletten van de scouts. Niet alleen kinderen zijn welkom aan boord, maar ook alle nieuwsgierige volwassenen.

De dag wordt voor de scouting vereniging extra bijzonder doordat de eigen veerpont 'Onverveerd' in gebruik genomen wordt. Dankzij de pont kunnen alle leden veilig naar het eiland Onverplaatsbaar in de Vadedoplas. De pont is ontworpen door verenigingslid Bas Crama en kon daarna worden gerealiseerd dankzij sponsoring en tomeloze inzet en passie van leden en ouders.