Bijeenkomst over langer zelfstandig thuis wonen

Mantelzorgers n De werkgroep Mantelzorg Leiderdorp organiseert dinsdagavond 22 mei een een bijeenkomst voor mantelzorgers met als thema: 'Langer zelfstandig thuis wonen. Wat betekent dat voor mantelzorgers?'

Tijdens deze bijeenkomst zal ervaringsdeskundige mevrouw de Lange vertellen wat mantelzorg haar gebracht heeft en waarin zij belasting ervaart. Mevrouw de Lange zorgt voor haar partner met Parkinsonisme. Joyce Lokker van het Sociaal team Leiderdorp gaat voor de pauze met haar in gesprek. Mevrouw de Lange vertelt uit eigen ervaring welke invloed de mantelzorg op haar leven heeft (gehad) en hoe zij daar mee om gegaan is, waarbij zowel de belasting als de voldoening van het geven van mantelzorg een plaats krijgt.

Na de pauze geeft verpleegkundige Kim Oudshoorn een presentatie vanuit haar ervaringen in de wijk over langer thuis wonen en welke hulpmiddelen en domotica mogelijkheden er zijn om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

In de pauze en na de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

De bijeenkomst vindt plaats bij het Sociaal Team Leiderdorp aan de Buitenhoflaan 1a in Leiderdorp. Het programma begint om 19.30 en vanaf 19.15 staat de koffie/thee klaar. Parkeren kan gratis voor het gebouw. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.


Fitness voor 60-plussers

Bewegen n De Volksuniversiteit Leiderdorp biedt in juni de korte cursus Bewust Bewegen aan, een cursus van vier lessen speciaal voor 60-plussers onder elkaar.

Geen bootcamp-achtig gedoe, maar rustig werken aan souplesse en conditie. Er wordt beslist niet op prestaties gelet.

De docente studeerde in 1977 af aan de opleiding dansexpressie en geeft al 30 jaar les. Ze is goed in het intuïtief herkennen van energiestromen en helpt mensen om zich bewust te worden van houding, ademhaling en waar je wat voelt. Zo komen mensen meer in verbinding met hun lijf en ontdekken nieuwe mogelijkheden om soepel te bewegen.

De cursus vindt plaats bij Pluspunt aan de Splinterlaan 156 in Leiderdorp. De eerste les is op maandag 4 juni. Informatie en inschrijving: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail: info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel: 071 5411732 of op het LVU-bureau in De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp (ma t/m vr, 09.30-12.00 uur).


4e L'ei-hallen markt

Marktkramen n Kleedvermaak organiseert op zondag 17 juni van 10.00 tot 16.00 uur de 4e editie van de L'ei-hallen markt.

Deze vindt plaats in een grote loods aan het einde van de Kabelbaan op bedrijventerrein De Baanderij in Leiderdorp.

De L'ei-hallen markt biedt vermaak voor deze zondag voor jong en oud, met vijftig tot zestig marktkramen gevuld met spullen van ondernemers en particulieren, veel entertainment voor de kleintjes, eten, drinken en muziek.
Er zijn nog kramen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via de website www.leihallen.nl.
De marktkramen sluiten om 16.00 uur maar tot 20.00 uur is het mogelijk om gezellig te blijven borrelen. Parkeren is gratis in de vakken, maar met de fiets komen is een beter plan.

Kijk voor meer informatie op www.leihallen.nl.