Snuffelen tussen het tweedehands speelgoed. | Foto: J.P. Kranenburg
Snuffelen tussen het tweedehands speelgoed. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Tevreden over eerste speelgoedbeurs

tweedehands n Razend druk was het niet maar de eerste speelgoedbeurs die werd georganiseerd door de vrijwilligers van Dé Speelgoedwinkel Leiderdorp, voorheen 't Winkeltje, werd heel behoorlijk bezocht. Heel wat mensen, waaronder vooral veel voormalige vaste klanten, wisten afgelopen zaterdag en zondag de weg te vinden naar gebouw Dwars in de Bloemerd, waar de speelgoedbeurs gehouden werd. "Er is redelijk veel speelgoed ingebracht en ook redelijk veel verkocht, zeker gezien het feit dat het nog schoolvakantie was", zegt Ineke Tuyn namens de vrijwilligers.

Door: Corrie van der Laan

't Winkeltje, een geheel door vrijwilligers gerund tweedehands speelgoedwinkel, was jarenlang gevestigd in De Sterrentuin als onderdeel van Stichting De Kinderkring. In verband met de plannen het gebouw te transformeren van een sociaal cultureel centrum tot een sociaal maatschappelijk centrum moest 't Winkeltje eind maart de deuren sluiten.

Dat tot verdriet van heel veel klanten en van de grote groep gedreven vrijwilligers. Zo'n vijftien van hen willen de handdoek niet in de ring gooien en zijn hard bezig om het tweedehands speelgoedwinkeltje een doorstart te geven. Een nieuwe naam hebben ze al: Dé Speelgoedwinkel. Nu zoeken ze nog naar een betaalbare locatie. "Terug naar De Sterrentuin zou ideaal zijn", zegt Ineke Tuyn, wijzend op het feit dat de transformatieplannen van het gebouw weer ter discussie staan en voorlopig nog niet verbouwd gaat worden. "Maar we blijven ook informeren naar andere locaties."

In ieder geval willen de vrijwilligers in oktober opnieuw een speelgoedbeurs organiseren. "Dat met het oog op Sinterklaas. In 't Winkeltje hadden we altijd in oktober de beste omzet."


Nieuw bestuur GroenLinks Leiderdorp

politiek n GroenLinks Leiderdorp heeft een nieuw bestuur. Tijdens de algemene ledenvergadering van dinsdag 8 mei kozen de aanwezigen Aart Bolluijt tot voorzitter en Auke Hofman tot algemeen bestuurslid. Wilfried Smit blijft penningmeester.

Bart van Zandwijk, Tim Brouwer de Koning en Riny Vons traden onder dankzeggingen af als bestuurslid. De laatste na periode van ruim twee decennia bestuurs- en fractiewerk.

De nieuwe voorzitter Aart Bolluijt. | Foto: PR

Aart Bolluijt.