Klaverjassen (1)

Kaartavond n Op 26 mei 2018 organiseert buurtvereniging Zijlkwartier in het buurthuis aan de Van der Marckstraat weer een koppelklaverjas-avond. De avond begint om 20.00 uur. De kosten voor de deelnemers bedragen € 3 per persoon.

Er wordt in drie rondes gespeeld om mooie prijzen. Tijdens de koppelklaverjasavond wordt ook een loterij gehouden.

Wie wil komen kaarten maar alleen is, kan vooraf bellen naar Paul Overdijk (06-43469088). Hij zal dan proberen een kaartpartner te vinden.


Klaverjassen (2)

kaartavond n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 18 mei een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.


Inloopconcert

Klassiek n Vivien Hargreaves (mezzosopraan) en Herman Lodder (orgel) geven op woensdag 23 mei van 13.00 tot 13.30 uur een Inloopconcert in het Groot Auditorium van het Academiegebouw aan het Rapenburg 73 in Leiden. De toegang is vrij.

Het programma bestaat uit Engelse muziek uit de 17e en 18e eeuw van Henry Purcell, John Dowland, Thomas Arne en Georg Friedrich Händel.

Vivien Hargreaves studeerde zang bij Carolyn Coxon in Edinburgh en zong bij verscheidene zanggezelschappen. Momenteel is zij verbonden aan het solistisch bezette barokensemble Con Piacére. Verder is zij projectzanger bij A Maneira Italiana en het Haags Barok Gezelschap en treedt regelmatig op als solist met het Broken Consort.

Herman Lodder is hoofdorganist van de Dorpskerk in Voorschoten. Hij studeerde kerkmuziek in Amsterdam en specialiseerde hij zich in Franse barokmuziek en Bach interpretatiet.Als organist en pianist verzorgt hij al vele jaren concerten in de regio en treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en solisten.