LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Feestje Brasserie Park alleen voor jongeren…

Wat een teleurstelling op Bevrijdingsdag. Met 5 mei op een zaterdag, wilden we weer een keer naar het feestje bij Brasserie Park ´s avonds. Er zou een leuke coverband spelen.

Het viel me al op overdag dat er een andere sfeer hing in Leiderdorp. De hele dag konden in onze wijk de kinderen niet in het speeltuintje spelen, omdat die bevolkt werd door hangjongeren met grote zware scooters.

Komen we ´s avonds aan …. zijn alle wandelpaden naar Brasserie Park afgesloten. Bij de enige uitgang die wel open was, stonden een paar uitsmijters en overal politie en overal jongeren met bier en sigaretten.

Wat is dit … wat is er gebeurd met dit gezellige, toegankelijke, open feestje waar ik mijn buren met een drankje kon begroeten?

Alle toegangswegen naar een feestje dicht timmeren geeft ook maar schijnveiligheid. Gewoon het feit dat er zoveel politie nodig is, geeft voor mij al aan dat dit nooit een gezellig feestje kan zijn.

Nou, heel erg jammer. Ik heb altijd heel erg genoten van deze open feestjes, maar nu het een afgesloten dicht getimmerd feestje van jongeren is geworden, heb ik er ineens geen zin meer in. Ik blijf voortaan maar op de bank zitten dan.

Adriëtte de Visser, Leiderdorp


Lezing over bollenteelt

ouderenbonden n Herman van Amsterdam geeft donderdagmiddag 17 mei in de Scheppingskerk in Leiderdorp een lezing over de Hollandse bollenteelt. De middag wordt georganiseerd door de Leiderdorpse afdeling van de ouderenbond KBO- PCOB.

Herman van Amsterdam is schrijver. Hij heeft zo'n 65 boeken op zijn naam staan en de meeste hebben betrekking op de Bollenstreek. Hij is specialist als het gaat om het landschap van Hollands kleurrijkste streek en aan de hand van prachtige foto's uit heden en verleden neemt hij de kijker mee naar de inspirerende bollenvelden. Hij geeft een kijkje achter de schermen van de wonderbaarlijke Hollandse bollenteelt, die wereldwijd bekendheid heeft verworven.
Hij vertelt ook over het Panorama van de Bollenstreek, waar hij de initiatiefnemer van is geweest. Na de lezing is er gelegenheid om hem vragen te stellen.

De Scheppingskerk ligt aan de Van Poelgeestlaan 2. De zaal is open vanaf 14.00 uur, dan wordt ook koffie en thee geschonken. De toegang is gratis. Iedereen is welkom. Na afloop is er gelegenheid om nog iets te drinken.