Dominique van Wensveen omspeelt slim Joëlle de Bondt en vervolgens Sarina Groeneveld.
Dominique van Wensveen omspeelt slim Joëlle de Bondt en vervolgens Sarina Groeneveld. Foto: Gert Jan van Heijningen

Donkere wolken dreigen voor RCL vrouwen

VOETBAL n De vrouwen van RCL kwamen er zaterdag tegen DTS Ede niet aan te pas. De Racing van de coaches Janet Griffioen en Lesley Landweer verloren tegen de best voetballende ploeg uit de Topklasse. Het werd 0-5 na een 0-1 stand bij rust. De concurrentie pakte wel punten en alleen een wonder kan de RCL nog behoeden voor de vervelende nacompetitie

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

DTS uit Ede was meer dan een klasse beter dan RCL. Prima veldspel met fraaie combinaties en in een hoog tempo werd de bal rondgespeeld op Sportpark de Bloemerd. De Racing kwam er slechts sporadisch uit met Samanta Stojanovic, Dominique van Wensveen en Bianca van der Meer. Verdedigen was het motto voor de rood-witten. Ook in dit duel was het doelvrouw Cynthia Roeleveld die de Racing in de wedstrijd hield. In de 29e minuut een perfecte hoekschop van Bianca van der Meer die door Cerise Klijn net naast werd geschoten. In de 35e minuut viel dan toch de eerste treffer voor DTS. Daphne van Kruistum met de inzet die in eerste instantie werd geblokt. Het leer sprong voor de voeten van Sofie Houba en die had de hoek voor het uitkiezen.

Direct na de pauze een gevaarlijke vrije trap van Dominique van Wensveen. Vijf minuten later schoot Bianca van der Meer ook een vrije trap rakelings over. Speldenprikken uit stilstaande situaties leverde wel degelijk gevaar op voor RCL. De concentratie bij de meiden uit Ede liet zo af en toe te wensen over. Susanne Hoogenboom, Ashley Pen en Dominique van Wensveen profiteerden bijna. Een vrije trap van Van Wensveen spatte zelfs op de lat uiteen. Bij DTS maakte Eveline Zech na een langdurige blessure haar rentree. De hoop op de zo fel begeerde gelijkmaker voor de Racing vervlogen want Zech scoorde in het laatste half uur vier doelpunten voor de ploeg uit Ede. Het verschil in kwaliteit was duidelijk en onomkeerbaar.

Nacompetitie

RCL toonde wel maximale inzet en veerkracht maar tegen de kanshebber voor de titel waren de meiden niet opgewassen. De overmacht met technische souplesse en een dosis gezonde spelvreugde sprak wel degelijk aan. Coach Janet Griffioen had dit verlies ingecalculeerd, echter de directe concurrenten vergaarden wel punten. De nacompetitie voor handhaving op het allerhoogste amateurniveau komt nu wel erg dreigend in beeld.


Wandelchallenge in De Bloemerd

Uitdaging n Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk en Maatschap Goudeket Fysiotherapie organiseren vrijdagmiddag 22 juni de Wandelchallenge. Dit wandelfestijn door park De Bloemerd is bedoeld voor mensen met een chronische aandoening

Veel sportieve evenementen zijn gericht op mensen die niet in hun bewegen beperkt worden door hun gezondheid. Voor mensen met een chronische aandoening zijn deze evenementen vaak te inspannend en te belastend. Om deze mensen toch een uitdagende, gezellige en sportieve middag te bieden, organiseren de twee Leiderdorpse fysiotherapiepraktijken nu alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar de Wandelchallenge. Dit jaar lopen ook leerlingen van groep 1 en 2 van Basisschool De Regenboog mee.

De Wandelchallenge bestaat uit een route van 1,5 km door de Bloemerd, die men één, twee of driemaal kan lopen. Dat betekent dus 1,5, 3 of 4,5 km. De gekozen afstand moet binnen een uur worden afgelegd. Wie de afstand niet zelf kan lopen, mag ook gebruik maken van een (eigen) rolstoel die dan voortgeduwd wordt door een partner of andere begeleider.

Overigens mogen ook andere enthousiastelingen meelopen

Aanmelden

Wie mee wil doen, moet zich tussen 12.45 en 13.15 uur aanmelden bij de inschrijftafel bij EasyActive Felter aan de Bloemerd 1b in Leiderdorp. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro p.p. maar meer geven mag ook. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan de G-teams in Leiderdorp. Vanaf 12.45 uur kan gestart worden, de laatste lopers moeten om 15.00 uur binnen zijn.

Vooraf aanmelden kan bij de Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk, de Maatschap Goudeket Fysiotherapie en e-mailadressen info@fysiotherapieommedijk.nl of info@fysiotherapiegoudeket.nl.

De start van de Wandelchallenge vorig jaar. | Foto: PR