Gesprekje met 'bakker' Leandro

deelnemer n Leandro heeft de afgelopen weken meegedaan met de workshop taarten bakken. Hij heeft een eigen bedrijfje met de naam 'Flappy cake'. Op dit moment bouwt hijzelf een site. Deze is nog niet helemaal klaar. "Als de site klaar is, hoop ik veel dingen te verkopen", zegt hij. Hij is met zijn bedrijfje begonnen omdat hij bakken en koken erg leuk vindt. Het liefst maakt hij appelflappen en muffins. Die vindt hij zelf ook het lekkerst. Leandro vond het erg leuk om mee te doen met de workshop in Dwars. Hij heeft geleerd brownies te bakken. Hij gaat ze zeker zelf maken en verkopen. Wat hij verder geleerd heeft van de workshop is dat je voor bakken heel veel moet doen. En dat gasovens veel makkelijker zijn dan elektrische ovens.


Nieuwe workshop taarten bakken

taarten n Wegens groot succes start een nieuwe workshop bakken. Deze is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en vindt plaats op drie woensdagmiddagen van 14.00-16.00 uur. De eerste les is op 16 mei. De kinderen leren verschillende taarten te maken met diverse technieken. Elke week gaan de deelnemers met iets lekkers naar huis. De kosten zijn: € 32,00 per persoon. Alle info is te vinden op www.dwarsleiderdorp.nl.


Buitenspeeldag in De Bloemerd

spelen n Op woensdag 13 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Dwars organiseert dan samen met de gemeente Leiderdorp een leuke buitenspeelmiddag op het grote parkeerterrein in De Bloemerd. Met onder meer een survivalbaan en springkussens. Ook kunnen kinderen zich laten schminken.

Tegelijkertijd is het dan ook er ook een bewonersmarkt waarop allerlei organisaties uit De Bloemerd zich presenteren.

De buitenspeelmiddag is van 13.30 tot 16.30 uur en gratis toegankelijk.