Het springkussenfestival in 2017. | Foto: PR
Het springkussenfestival in 2017. | Foto: PR Foto: PR SCw

Springkussenparadijs bij Dwars

festival n Het duurt misschien nog even, maar op maandag 16 juli, de eerste maandag van de zomervakantie, organiseert het SCw Leiderdorp weer een Springkussenfestival voor kinderen.

Het grote parkeerterrein van Dwars wordt omgetoverd tot een waar springkussenparadijs. Hou je ook van springen, klimmen en glijden? Kom dan tussen op 16 juli van 11.00 en 15.00 uur naar het festival.

De kosten voor deelname zijn €4,- met vakantiepas en € 5,- zonder pas . Adviesleeftijd: 6 jaar en ouder. Kinderen jonger dan 6 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Begeleiders betalen € 2,- toegang.

Inschrijven kan vanaf nu via de website dwarsleiderdorp.nl.


Crowdfunding voor hutten bouwen

oproep n Het Sociaal Cultureel werk (SCw) Leiderdorp is via het platform Voordekunst een crowdfunding gestart om ook dit jaar weer het hutten bouwen te kunnen financieren.

Ieder jaar in de eerste week van de zomervakantie organiseert het SCw een driedaags huttenbouwfestijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Daar doen altijd ruim tweehonderd kinderen aan mee. De deelnemers betalen een bescheiden bedrag, 25 euro, zodat het evenement voor iedereen betaalbaar is. Dat is echter bij lange na niet genoeg om de kosten te dekken.

Een grote kostenpost is de afvoer van het gebruikte hout. Voor het hutten bouwen staan altijd twee zeecontainers met hout klaar. Al dat hout moet echter na afloop ook afgevoerd worden. Daarbij moet

Doel: € 1000

een erkend afvalverwerkingsbedrijf worden ingeschakeld. Vorig jaar was de rekening 2645,40 euro, wat ruim de helft is van de totale inkomsten aan inschrijfgelden. Wat betekent dat het SCw standaard verlies lijdt bij deze grote activiteit. Door middel van de crowdfunding actie wordt gehoopt 1000 euro binnen te halen waarmee de begroting weer dekkend is.

Wie een financieel steentje wil bijdragen aan het bouwplezier van tweehonderd kinderen, kan dat doen via de website www.voordekunst.nl (zoek op hutten bouwen). De deelnemers kunnen rekenen op een leuke tegenprestatie. Alvast bedankt!

Ieder jaar bouwen tweehonderd kinderen in drie dagen tijd een heel huttendorp van afvalhout. | Foto: PR