Afbeelding
Foto:

Job Buddy Leiderdorp is een initiatief van en door Leiderdorpse onderne-

mers, ondersteund door de gemeente Leiderdorp. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen. De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van 071Media.nl. Iedere maand praten zij u via deze rubriek bij over het project.

Dit keer vertelt Carin Wanders wat Job Buddy voor haar betekent.

Het verhaal van werkvinder Carin

De Leiderdorpse groep van 2018 is alweer een paar maanden aan de slag. Een enthousiaste groep werkvinders die met hun buddy op zoek naar een baan zijn. Met name de columns in deze krant zorgt ervoor dat we de Leiderdorpers bereiken. Zo kwam Job Buddy ook bij Carin Wanders op haar pad.

Carin: "Eigenlijk had ik de moed al een beetje opgegeven om ooit nog een leuke baan te vinden. Nadat ik mijn laatste baan als webmaster bij de afdeling Marketing van een middelgroot IT-bedrijf kwijt raakte als gevolg van bezuinigingen en een overname, zag ik het somber in. De crisis was sterk voelbaar op de arbeidsmarkt en als 50-plusser met een auditieve handicap leek het alsof er niemand meer op me zat te wachten. Ik heb me dan ook op het vrijwilligerswerk en de mantelzorg gestort. Zo heb ik cursussen gegeven bij Seniorweb en bij Politie Hollands Midden heb ik meegewerkt aan digitale nieuwsbrieven, wijkagentenwebsite en diverse Social Media. Momenteel ben ik volop actief bij de Leiderdorpse Volksuniversiteit.
Een grote groep werkelozen in Nederland wordt Nuggers genoemd. Deze term staat niet voor smakelijke kiphapjes maar voor "Niet Uitkerings Gerechtigden". Omdat mijn partner gelukkig een goede baan heeft, ben ik zo'n Nugger. En met mij zijn dat vele anderen. Ik ken er genoeg, veelal vrouwen, die soms meer dan 30 jaar hebben gewerkt en nu aan de zijlijn staan.Want zo voelt het wel. Op verjaardagen vragen mensen altijd meteen: 'Wat doe jij?'. En ook al ben je nog zo nuttig als vrijwilliger, een betaalde baan geeft toch meer het gevoel dat je meedraait in deze maatschappij. En daarnaast is het natuurlijk heel fijn om financieel onafhankelijk te kunnen zijn.

In het Leiderdorps Weekblad en op Facebook en Twitter las ik geregeld de berichten van Astrid over Job Buddy. Een project dat me enorm aansprak, ook omdat het een echt lokaal initiatief is. Zou ik ook zo'n werkvinder kunnen worden? Ik heb me dan ook aangemeld voor de Leiderdorp groep en inmiddels heb ik de twee trainingsdagen al achter de rug. Er is flink gewerkt aan ons LinkedIn profiel, CV, onze pitch en presentatie en een sollicitatiegesprekoefening. Ik heb deze trainingen heel nuttig gevonden omdat het je weer op scherp zet. Zeker als je er alweer een tijdje uit bent. Voor mijn vorige banen heb ik eigenlijk nooit echt hoeven te solliciteren omdat ik die via mijn netwerk heb gekregen. Dus kon ik wel weer wat training gebruiken.
De meeste contacten met de groep werkvinders en met onze Buddy's verlopen via WhatsApp. Hier worden interessante vacatures uitgewisseld en geven we elkaar support bij onze sollicitaties. Hopelijk kan ik binnenkort ook melden aan deze groep dat ik ergens op gesprek ga met een leuke baan als gevolg".

Via het netwerk worden de meeste banen gevonden. Als u iets voor Carin kunt betekenen mail dan naar Job Buddy via astrid@jobbuddy.org.

Conny van Leeuwen is op dit moment druk bezig om een Job Buddy groep in Zoeterwoude op te starten. Inmiddels hebben de eerste werkvinders zich al aangemeld. Maar daar kunnen nog mensen aansluiten, zowel werkvinders als buddy's. Kent u iemand die woonachtig is in Zoeterwoude en wel een steuntje in de rug kan gebruiken zoals Carin, zegt het voort. Aanmeldingen via conny@jobbuddy.org Meer informatie op onze website www.jobbuddy.org

Stichting Job Buddy wordt gesponsord door onderstaande lokale ondernemers.


Bingo-avond in buurtcentrum

Zijlkwartier n Op vrijdag 18 mei organiseert Buurtvereniging Zijlkwartier een bingo-avond in het buurtcentrum aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp. Het is de laatste bingo-avond voor de zomersluiting. Er worden tien rondes gespeeld, waarvan één superronde, waarin per ronde drie mooie prijzen te winnen zijn. Deelname kost € 15,00 voor de acht rondes. En natuurlijk ontbreekt ook de verloting niet tijdens deze gezellige activiteit. De avond begint om 20.00 uur en het buurtcentrum is vanaf 19.30 uur open.