Krant dag later

Pinksteren n In verband met Pinksteren ligt het Leiderdorps Weekblad volgende week een dag later bij u in de bus, op donderdag 24 mei in plaats van op woensdag 23 mei.


Eindexamens

onderwijs n Het zijn spannende tijden voor scholieren in de hoogste klassen vmbo, havo, vwo en gymnasium. Maandag zijn voor hen de eindexamens begonnen. De examens duren tot en met dinsdag 29 mei, de meeste scholen zullen de uitslagen bekend maken op woensdag 13 juni. Wij wensen alle Leiderdorpse eindexamenkandidaten heel veel succes in de komende weken!


Ikea komt eraan

project n Er zit schot in de plannen voor de komst van Ikea naar Leiderdorp. Ikea heeft aangegeven uiterlijk 1 augustus dit jaar met een nieuw bouwplan voor de Leiderdorpse vestiging te komen. Dat meldt het college van B en W in antwoord op vragen van de D66 fractie. De bouw zal dan in 2019 plaatsvinden. Volgens CU-SGP raadslid Geert Schipaanboord is het mede aan de vasthoudendheid van scheidend wethouder Kees Wassenaar (VVD) te danken dat Leiderdorp Ikea binnenboord gehouden heeft. "Misschien moeten we het straks het 'Kees Wassenaar woonparadijs' noemen", grapte hij.