Jill achter haar verkooptafel op de Leiderdorpse kindervrijmarkt.
Jill achter haar verkooptafel op de Leiderdorpse kindervrijmarkt. Foto: PR

Wijkagent in 't Buurthuis

Voorstellen n Wijkagent Patricia Molenaar is maandag 14 mei om 10.30 uur aanwezig in 't Buurthuis aan de Leiderdorpse Oranjegalerij. Bewoners van het Oude Dorp kunnen dan kennismaken met de wijkagent, die als werkgebied de wijken Ouderzorg, Voorhof, Houtkamp, Doeskwartier, Elisabethhof, Oranjewijk, Kerkwijk, Woonboulevard Quartier A4 en het Heerlijk Recht heeft. Molenaar zal ook meer vertellen over haar werk en tips geven over hoe burgers zich kunnen beschermen tegen babbeltrucs.

Wie deze ochtend aanwezig wil zijn, wordt gevraagd zich vooraf aan te melden. Dat kan via een briefje (met naam en telefoonnummer) in de brievenbus (Frederik Hendriklaan 4, 2351 GC Leiderdorp), door zich in te schrijven op het aanmeldingsformulier in 't Buurthuis of per e-mail buurtactief@hotmail.com.

De ochtend is kosteloos; een kop koffie/thee kost € 0,50.

't Buurthuis heeft als vaste openingstijden elke dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.


Op de vrijmarkt voor goed doel

donatie n Yvonne Hijman coördinator van de Dierenambulance regio Leiden, kreeg zaterdagmorgen onverwacht bezoek van de 11-jarige Jill van der Haven en haar vader uit Leiderdorp. Jill kwam trots een bedrag van 65 euro aanbieden.

Dat bedrag had ze verdiend door badeendjes te verkopen tijdens de vrijmarkt op Koningsdag in haar woonplaats (foto). Heel toepasselijk. Het geld wilde ze niet voor zichzelf houden. De Dierenambulance leek haar een goede besteding.
"Dat is ook zo", liet Yvonne Hijman haar weten. "De Dierenambulance en ons Vogelasiel zijn voor hun inkomsten nog helemaal afhankelijk van acties als deze en bijdragen van onze donateurs. Dat Jill ons wil steunen vinden wij dan ook fantastisch."


Kinderking zoekt vrijwilligers

Oproep n Stichting De Kinderkring organiseert elke dinsdag- en donderdagochtend (behalve in de schoolvakanties) een inloopochtend voor baby's, peuters en hun (oppas)ouders in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 te Leiderdorp. De openingstijden zijn van 9.00 tot 11.00 uur. De stichting is op zoek naar vrijwilligers om het team van gastvrouwen en -mannen te versterken. Belangstellenden zijn welkom om eens langs te komen op een van de inloopochtenden. Meer informatie is te vinden op de website www.freewebs.com/kinderkring. Of bel naar D. van Kan, tel. (071) 5890928.