Het podium met gedecoreerden, collegeleden en voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging heft een driewerf 'hoera' aan voor koning Willem-Alexander.
Het podium met gedecoreerden, collegeleden en voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging heft een driewerf 'hoera' aan voor koning Willem-Alexander. Foto: Corrie van der Laan

Genieten van Koningsdag in eigen dorp

Veel Leiderdorpers waren met vakantie maar voor de thuisblijvers was er op Koningsdag genoeg te genieten in eigen dorp. De Oranjevereniging Leiderdorp had met medewerking van diverse partners gezorgd voor een zeer gevarieerd programma. Zoals ieder jaar was vooral het oude dorp een trekker. Ondanks een nijpend gebrek aan vrijwilligers is het de Vrienden van het Oude Dorp opnieuw gelukt hier een echte feestdag op poten te zetten. Met attracties, muziek en natuurlijk de kindervrijmarkt. Op deze pagina een terugblik op Koningsdag 2018 in Leiderdorp met foto's van Johan Kranenburg en Corrie van der Laan.

Een tijdloos succesnummer: eendjes vissen op de kindervrijmarkt.
Jonge en oud zingen bekende liedjes mee tijdens de aubade.
Leerlingen van Stichting MOL gaven een concert in de Dorpskerk.
 Een jonge violiste verdient een zakcentje met haar spel op de kindervrijmarkt.
De vrijmarkt in het oude dorp, altijd een feestje op zich voor kopers én verkopers.
Tamerco zorgde voor de instrumentele begeleiding tijdens de aubade.
Gezellige drukte op het terras van Brasserie Park.
Liefhebbers van het Hollandse lied kwamen op Koningsdag volop aan hun trekken bij Unity on Tour op het plein voor Winkelhof.
Het hoort erbij op Koningsdag in Leiderdorp: de traditionele  familiekermis, die dit jaar op het parkeerterrein in De Bloemerd stond.