Drukte in de Hoofdstraat. Ook dit jaar was het oude dorp weer 'the place to be' tijdens Koningsdag. | Foto: J.P. Kranenburg
Drukte in de Hoofdstraat. Ook dit jaar was het oude dorp weer 'the place to be' tijdens Koningsdag. | Foto: J.P. Kranenburg Foto:

Koningsdag fris maar gezellig

feest n Het Oranjezonnetje liet zich maar zeer sporadisch zien en jassen waren zeker nodig, maar dat drukte de pret niet tijdens de viering van Koningsdag 2018 in Leiderdorp.

Het feest begon al om 9 uur 's ochtends met de aubade. Die brengt allang niet meer de menigten van vroeger op de been, maar met een vol podium gedecoreerden, de blazers en trommelaars van Tamarco en zo'n vierhonderd meezingers was het toch een sfeervol gebeuren op het plein voor Winkelhof. De hele dag was het druk in het oude dorp waar de kindervrijmarkt, kinderattracties en muziek duizenden mensen trokken. Ook het terrasfeest bij Brasserie Park in de middag en avond en de Unity NL Tour bij Winkelhof waren razend populair. De traditionele familiekermis op het grote parkeerterrein in De Bloemerd werd vooral bezocht door tieners en (groot)ouders met jonge kinderen. Sportief gezien was er ook het nodige te beleven. Aan de Oranjeprestatieloop, die alweer zijn 49ste editie beleefde, deden ruim 180 hardlopers mee en 24 jeu de boulers streden om de bokaal van het Oranjetoernooi van De Boulende Stier. Daarover meer op de sportpagina.

Op pagina 7 in deze krant vindt u een fototerugblik van Koningsdag 2018 in Leiderdorp.