V.l.n.r. Lenie Helmers, Hans Kruidenberg, Henk Leemans en Marco de Vogel. | Foto: PR
V.l.n.r. Lenie Helmers, Hans Kruidenberg, Henk Leemans en Marco de Vogel. | Foto: PR Foto: PR

Koploper Pinoké maatje te groot voor Alecto

Hockey n De vrouwen van Alecto hadden het zondag op eigen veld moeilijk tegen Pinoké. De Amstelveense ploeg was met winst zeker van het kampioenschap en zette vanaf het begin zware druk.

Binnen enkele minuten stond het 0-1, toen de bal met een keiharde backhand in het Leiderdorpse doel belandde. Pinoké bleef aanvallen en kreeg veel strafcorners. Mede dankzij een mooie redding van lijnstop Romy van As en goed verdedigend werk van Eline Verreck brachten die geen schade toe. Toch werd de ruststand 0-2 na alweer een snoeiharde backhand van Pinoké.

Na de rust was Pinoké nog steeds erg sterk, maar Alecto had ook veel energie. De Leiderdorpse dames kregen een strafcorner die net naast het goal werd getipt. Toch lukte het de thuisploeg niet de 0-3 te voorkomen. Na een counter tipte een Pinoké speelster de bal in het Leiderdorpse doel.

Hierna kwam Alecto terug. Na een mooie actie van A-junior Bo van der Meer werd de bal voorgegeven op Meike van Haeringen die met een push zorgde voor de 1-3. Alecto gaf steeds meer druk en via strafcorner maakte opnieuw Meike van Haeringen met een tip de aansluitingstreffer. Met nog maar een paar minuten te spelen ging Alecto coach Jaïr Levie voor alles of niets en verving de keepster voor een aanvalster. Dat pakte echter niet uit zoals gehoopt; het lukte niet de gelijkmaker te scoren en Pinoké kon uit een counter op een leeg doel schieten waarmee de einduitslag 2-4 werd.

Volgende week speelt Alecto tegen hekkensluiter Weert en moet dan winnen om degradatie te ontlopen.


Henk Leemans winnaar Oranjetoernooi

Door: Leo Hooijmans

Jeu-de-boules n 28 boulers traden op Koningsdag aan voor het Oranjetoernooi van Leiderdorpse Club de Pétanque 'De Boulende Stier'. Naast clubleden waren hiervoor ook boulers van elders en recreatie-boulers uit Leiderdorp naar het boulodrome aan de Van der Marckstraat gekomen. Er werden drie partijen in doublette-vorm gespeeld om de Oranje-Wisselbeker. De spelers werden door loting aan elkaar gekoppeld.

Na een middag waarin vele spelers nagenoeg gelijkwaardig waren en spannende partijen afleverden, bleef uiteindelijk Henk Leemans als enige over met drie gewonnen partijen. Na hem volgden 14 spelers die er 2 gewonnen hadden. De besten daarvan waren Marco de Vogel en Lenie Helmers die de tweede en derde plek deelden met ieder 2 gewonnen partijen en 18 pluspunten.

De Wisselbeker en de bijbehorende bekers werden in aanwezigheid van de burgemeester Laila Driessen uitgereikt door de voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging.

Rabobank in zee met LeidenAmateurVoetbal

Door: Cees Mentink

voetbal n Vorige maand zetten Hennie Kanbier van LeidenAmateurVoetbal (LAV) en Erik Versnel van Rabobank Leiden-Katwijk hun handtekening onder een samenwerkingsverband. De Rabobank verbindt zicht zich voor een periode van drie jaar aan de LAV Cup.

Hennie Kanbier is blij met de samenwerking. ''Het platform leidenamateurvoetbal.nl heeft een nog steeds groeiend aantal unieke bezoekers. Dat bevestigt dat er behoefte is aan voetbalnieuws op elk niveau. LAV is bezig aan het zevende seizoen en de clubs hebben ons in de armen gesloten. Het een-tweetje met de Rabobank komt op een uitstekend moment. We pakken beiden door, onder het motto samen zijn wij sterker.''

Erik Versnel, directievoorzitter van de Rabobank, gelooft in de kracht van voetbalverenigingen in de regio. ''Voetbalclubs verbinden mensen van alle leeftijden,'' zegt hij. ''De regio Leiden-Katwijk telt ruim twintig voetbalverenigingen met meer dan vijftienduizend leden. Een voetbalvereniging is een sociale ontmoetingsplaats waar mensen samen sporten. Daarnaast vormen de vrijwilligers en hun familieleden belangrijke sociale netwerken, ze zijn de hoeksteen van de samenleving.''

Leidenamateurvoetbal.nl biedt de voetbalfans als eerste het laatste nieuws. Daar zorgen zo'n dertig enthousiaste vrijwillige medewerkers voor.