Natuurlijk waren Theo Rump en zijn echtgenote ook aanwezig bij de Leiderdorpse aubade op Koningsdag. De foto is genomen na afloop van de traditionele samenzang. Foto: C.v.d.L.
Natuurlijk waren Theo Rump en zijn echtgenote ook aanwezig bij de Leiderdorpse aubade op Koningsdag. De foto is genomen na afloop van de traditionele samenzang. Foto: C.v.d.L. Foto:

Ridderorde voor Theo Rump

onderscheiding n Leiderdorper Theo Rump is donderdag 26 april benoemd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Minister Ank Bijleveld van Defensie speldde de koninklijke onderscheiding donderdag in Soesterberg op zijn jasje. Het was niet zomaar dat dit gebeurde in Soesterberg in plaats van in zijn woonplaats; de voormalige luitenant-kolonel heeft 35 jaar gewerkt op de vliegbasis.

Rump kreeg zijn onderscheiding vanwege zijn vele vrijwilligerswerk. Hij zette zich jaren in voor de veteranen en bekleedt nog steeds diverse bestuurs- en andere functies voor VOMI-Nederland.

Daarnaast is Theo Rump ook al vele jaren actief voor de Goede Herderkerk, voorheen Meerburgkerk, in Zoeterwoude-Rijndijk. Van 2003 tot 2010 was hij bestuurslid en van 2010 tot 2013 voorzitter van het Meerburg dames- en herenkoor van de kerk. Sinds 2013 is hij secretaris van de Beheer commissie van de kerk.