Afgelopen zondag was een succesvolle dag voor de Rode Sneakerz| Foto: PR
Afgelopen zondag was een succesvolle dag voor de Rode Sneakerz| Foto: PR Foto:

dansen n Demoteams van dansstudio de Rode Sneakerz stonden afgelopen zondag voor de tweede keer op een van de grootste amateur danswedstrijden van Nederland, Shell We Dance in Hoofddorp.

Nog maar twee maanden geleden hadden beide teams hun eerste wedstrijd. Toen eindigden The Rodeoz nog 7e van de 17 teams, en The Kickz 4e. Afgelopen zondag was een succesvolle dag!
Het jongste team ( t/m 10 jaar) The Kickz eindigde opnieuw 4e in een categorie met stevige concurrentie. Een knappe prestatie en wat zijn de dansers gegroeid! The Rodeoz (t/m 12 jaar) ging er met de tweede prijs vandoor en dit tegen alle verwachtingen in. We hebben daarna alles op alles gezet en zo veel mogelijk getraind.
Coach Keatian Pardenilla zorgt er niet alleen voor dat de dansers de choreografie onder de knie hebben, maar dat ook dat zij als team goed kunnen samenwerken. Dit heeft blijkbaar geholpen! "Dit is pas het begin", reageerde Keatian na afloop. Wil je de demoteams ook een keer bewonderen? Dat kan tijdens het Bevrijdingsfestival in de Houtkamp! Vanaf 14:00 tot 16:30 zijn zij te zien met verschillende dansgroepen.


De natuur is vol verhalen

lezing n Op dinsdag 1 mei 2018 organiseert het Vrouwennetwerk Zijlkwartier in het buurtcentrum aan de Van der Marckstraat 19 een lezing over de natuur en de verhalen die daarbij horen.

De lezing wordt verzorgd door Els Baars, verhalenverteller, schrijver en natuurgids (www.natuurverhalen.nl ). Ze heeft drie boeken geschreven met natuur verklarende sprookjes, mythen en legendes over planten en dieren die in Nederland voorkomen. Ze is een van de schrijvers van de rubriek 'Natuur' in het Leiderdorps Weekblad. Je kunt feiten, ontwikkelingen, onderzoek en mogelijkheden over de natuur vertellen. Heel interessant, maar in de ogen van Els Baars is de natuur meer. Een boeiende wereld vol planten, bomen, vogels, dieren. De natuur is verbazing, verrassing, kwetsbaarheid en kracht, de gulle gever, schoonheid, geuren en fantasie. Ofwel, de natuur is vol verhalen.
Tijdens deze lezing vertelt Els Baars sprookjes, mythen en legendes over planten en dieren uit ons land. Bijvoorbeeld waarom is de ijsvogel blauw en hoe komt de esdoorn aan zijn blad met vijf punten? Bij ieder verhaal geeft ze enkele weetjes over plant of dier.
De lezing begint om 10.00 uur en duurt naar verwachting tot 12.00 uur, de zaal is om 09.15 uur open. De toegang voor leden van het Vrouwennetwerk is gratis. Niet-leden betalen een bijdrage van € 3,00 per persoon.


Inschrijving nieuwe woonwijk ROC Terrein geopend

wonen n Waterwoningen, hofwoningen, terraswoningen en ruime woningen met 3 verdiepingen. Die gaan er allemaal komen op het voormalige ROC-terrein.

'Jouw plek tussen stad en polder' staat er wervend op een groot bord bij de binnenkomst van Leiderdorp. De contouren van een nieuwe woonwijk tekenen zich af. Een gevarieerde wijk, een mooie mix van huurappartementen en koopwoningen, op een paar minuten fietsen van hartje dorp en dichtbij de reuring van Leiden en minstens zo dicht bij de uitvalswegen. De inschrijving is gestart. Zie www. bijdezijl.nl.

Het voormalige ROC-terrein  van ROC wordt getransformeerd naar een nieuwe woonomgeving. | Foto J.P.Kranenburg.