RCL wint op wilskracht

VOETBAL n De vrouwen van RCL blijven presteren in de Topklasse.

De Racing van de coaches Janet Griffioen en Lesley Landweer wonnen thuis opnieuw. Nu werd Buitenveldert met 2-1 verslagen na een 1-1 stand bij rust. De eensgezinde veerkracht met een dosis lef en vitaliteit maakte het verschil in de tweede helft. Matchwinnaar werd Nikki van Luxemburg die twee minuten voor tijd na een sprankelende combinatie de winnende treffer voor de Racing scoorde. Goede combinaties en in een hoog tempo werd de bal rondgespeeld. Vlekkeloos ging dat echter niet op de slechte grasmat van Sportpark de Bloemerd. De Racing kampte opnieuw met blessures en het team had problemen om de organisatie op orde te krijgen. Daar profiteerde Lieselotte Wels van en bracht in de vierde minuut Buitenveldert op voorsprong. De ploeg van coach Hans de Winter kreeg nog veel meer mogelijkheden maar het doel werd niet gevonden. De uitvallen van de Racing waren wel degelijk gevaarlijk. Samanta Stojanovic was er dichtbij maar ook Bianca van der Meer en Marijke van den Berg. In de 36e minuut werd Samanta Stojanovic in de zestien neergehaald. De terecht toegekende strafschop werd door Bianca van der Meer met links koelbloedig en loeihard ingeschoten.
In de tweede helft een glansrol voor sluitpost Cynthia Roeleveld. Die sleepte de Racing er doorheen maar ook Wilan Gies Broesterhuizen bood op de doellijn nog redding. De motivatie bij de Amsterdamse meiden ebde zienderogen weg en die lieten het initiatief over aan de rood witte thuisploeg. Het tempo ging omlaag en het jeugdige middenveld met Ashley Pen, Suzanne Hoogenboom en Wilan Gies Broesterhuizen kwam op stoom en profiteerde daar volledig van. Schoten van afstand van Bianca van der Meer en Ashley Pen troffen nog geen doel. Twee minuten voor tijd viel de ultieme beslissing. Prachtige acties op rechts van Dominique van Wensveen en in het centrum Bianca van der Meer. Het leer werd perfect in de voeten gespeeld van de snelle inkomende Nikki van Luxemburg. Die maakte geen fout en schoot RCL naar de verdiende 2-1 overwinning.