De mannen van Alecto H1 zijn zondag gepromoveerd naar de Overgangsklasse. | Foto: PR Foto:

Alecto schrijft historie op Roomburg

hockey n De mannen van Alecto H1 zijn zondag voor het eerst in de historie van de club gepromoveerd naar de Overgangsklasse.

Uitgerekend op het veld van de grote rivaal Roomburg werden in een onderling duel met een 0-2 zege de benodigde punten behaald. Met nog vier wedstrijd te spelen kan Alecto niet meer worden ingehaald door de nummer vier en dat is voldoende, aangezien de eerste drie plekken recht geven op promotie.
De wedstrijd zelf was vooral in de eerste helft leuk, met kansen over en weer. Alecto had licht de overhand, maar Roomburg counterde gevaarlijk. De 0-1 viel na 25 minuten spelen en werd gemaakt door David Looijschelder. Hij tikte van dichtbij een rebound van een strafcorner binnen.
In de tweede helft koos Roomburg de aanval, maar de defensie van Alecto stond als een huis. Uit een voorzet van David Looijschelder kon Dominique van Nieuwenhuizen de 0-2 maken. De thuisploeg bleek niet bij machte om echt gevaarlijk te worden en Alecto deed geen stap te veel. Zodoende trok de equipe van Sander Rottier en Hidde Kuijers de winst eenvoudig over de streep en kon de champagne worden ontkurkt. Bovendien kroop Alecto dichterbij de koppositie na puntverlies van nummer 1 Ring Pass.
Volgende week speelt Alecto thuis tegen Rijswijk.

Velocitas zet overwinningstrend voort

Korfbal n "Het duurt vast niet lang meer voordat we internationaal terrein gaan veroveren!", grapte het eerste team van Velocitas.

Afgelopen zaterdag reisden de Leiderdorpers namelijk helemaal af naar het hoge noorden. In het Friese dorpje Britsum vond er een spannende pot korfbal plaats. Hoewel het balletje soms de andere kant op leek te rollen, wist Velocitas toch twee punten mee terug te nemen naar Leiderdorp. Na de lange autorit barstten de Leiderdorpers van de energie. Dat was terug te zien in het spel. Velocitas begon erg scherp. Al snel werd er een voorsprong opgebouwd en nog sneller werd deze flink uitgebreid. Toen het rustsignaal klonk stond er een stand van 4-10 op het scorebord.
Velocitas leek de winst met gemak op zak te hebben. Dat was tegen verwachtingen in. De vorige wedstrijd tegen CSL werd namelijk met slechts twee punten verschil gewonnen.
In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Nu was het niet Velocitas maar CSL die zich van haar beste kant liet zien. Na een paar keer knipperen met de ogen stond er ineens een stand van 9-10 op het bord. Even schrikken, maar de Leiderdorpers lieten zich niet uit het veld slaan. De voorsprong wist Velocitas te behouden, maar het bleef spannend tot de laatste minuut. De eindstand werd 12-15. Velocitas kan opgelucht twee punten bij het puntensaldo in het klassement optellen. Daarmee nemen ze nog steeds de koppositie in.

Alecto dames 1-Terriërs dames 1

hockey n Alecto dames 1 trad dit weekend aan tegen Terriërs dames 1 die niet veel hoger stond op de ranglijst.

In het begin van de wedstrijd gaven de Terriërs veel druk op de bal en werd Alecto een beetje naar achter gedrukt. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong voor de Terriërs die via een strafcorner de bal erin wisten te leggen. Alecto herpakte zich en wist kansen te creëren bij het doel van de Terriërs. Marley Kruit miste de goal op een haar na. Een paar minuten later lukte het Rose Breedveld wel. Het stond 1-1 bij rust. In de tweede helft werd duidelijk dat Alecto de betere ploeg was. Ze waren vaak op de helft van de Terriërs en wisten ook veel strafcorners te krijgen. Deze gingen er jammer genoeg allemaal niet in. En zo lukte het de Terriërs om met een counter de cirkel van Alecto te bereiken en met een overtal de keeper uit te spelen. 1-2 was nu de stand. Alecto bleef druk zetten, maar het doelpunt bleef uit. Met een laatste poging haalde Jaïr Levie de keepster er nog uit, zodat er nog maximaal druk kon worden gegeven, maar dit resulteerde ook in niets. Het gaf de Terriërs wel nog de mogelijkheid om een strafcorner te halen, welke in de eerste instantie werd gestopt door de vliegende keeper, maar daarna in het goal werd geslagen. Eindstand 1-3. Een uitslag om van te balen. Want Alecto dames 1 was beter en had hier meer uit kunnen halen. Komende week wordt hard getraind om op 22 april tegen Klein Zwitserland te kunnen winnen.