Afbeelding
Foto:

Job Buddy Leiderdorp is een initiatief van en door Leiderdorpse onderne-

mers, ondersteund door de gemeente Leiderdorp. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen. De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van 071Media.nl. Iedere maand praten zij u via deze rubriek bij over het project.

Dit keer in deze rubriek een terugblik op 2017.

24 steuntjes in de rug

2018 is alweer het derde jaar dat Job Buddy actief is. In 2017 heeft Job Buddy 24 deelnemers bereikt die op zoek waren naar werk. Zij werden gekoppeld aan een buddy die de begeleiding van de werkzoeker als vrijwilliger uitvoerde. Gerekend over de drie jaar dat Job Buddy bestaat, is een slagingspercentage bereikt van gemiddeld 85 procent.

De startbijeenkomsten van de Job Buddy groepen vonden plaats in het gemeentehuis van Leiderdorp. De wethouders hebben de projecten officieel geopend en er was interesse vanuit het Leiderdorps Weekblad. Vanuit de sponsors zijn er taart en chocolaatjes beschikbaar gesteld. Iedere deelnemer en buddy waren aanwezig bij de tweedaagse training die zijn gehouden bij Area071 in Leiderdorp. De ruimte, inclusief koffie en thee, zijn kosteloos aan Job Buddy beschikbaar gesteld. Tijdens de training is er aandacht voor personal marketing, netwerken met LinkedIn, CV, motivatiebrief en er wordt geoefend met sollicitatiegesprekken voeren. Er zijn ook trainingen voor de buddy's georganiseerd. Tijdens de training worden ervaringen uitgewisseld, coachingsvaardigheden en gespreksvaardigheden toegereikt. De maandelijkse borrel 'Job@Park' wordt gehouden bij Brasserie Park. De borrel is bedoeld voor een informeel samenzijn, er is een open inloop tussen 17.00 en 18.30 uur. Alle deelnemers en buddy's zitten in een GroepsApp. In de GroepsApp worden vacatures uitgewisseld en het dient ter ondersteuning. Deelnemers melden hier aan elkaar wat de voorgang is.

Maandelijks heeft Job Buddy een column geschreven in het Leiderdorps Weekblad. Daarnaast is er free publicity geweest van het Leids Nieuwsblad. Bij Unity TV is er aandacht geweest voor Job Buddy. Op deze wijze hebben we de werkzoekenden, buddy's en sponsors weten te bereiken. Stichting Job Buddy heeft ook een website die rond de 11.000 bezoekers heeft gehad.

In 2017 hebben de gemeente Leiderdorp en lokale ondernemingen in Leiderdorp Job Buddy ondersteund. De ondersteuning bestond uit sponsoring in natura, het bieden van een podium, gratis publiciteit en financiële middelen.

De sponsors die Job Buddy ondersteunen, doen dat niet alleen omdat ze het nut inzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen ook omdat ze graag een lokaal initiatief ondersteunen. De sponsors hebben meerdere voordelen ondervonden; Job Buddy Leiderdorp heeft een groot bereik op diverse social media en deelt de content en liket ook posts van de sponsors. De facebook pagina van Job Buddy Leiderdorp heeft al rond de 1000 vrienden dus er was een groot bereik. Onderaan de maandelijks column in het Leiderdorps weekblad zijn de logo's van de sponsors weergegeven.

Tevens is Job Buddy door sponsors benaderd met het verzoek om personeel. Door de samenwerking en de verbinding die we hebben gelegd tussen werkzoekenden en lokale ondernemers hebben we in diverse gevallen in een behoefte voorzien; namelijk 'gemotiveerde medewerkers' en voor de werkzoekenden 'een baan realiseren dicht bij huis'.

De Leiderdorpse Ondernemers Vereniging heeft zich als ambassadeur opgeworpen voor Stichting Job Buddy. De LOV heeft een podium geboden om tijdens een aantal netwerkborrels te kunnen pitchen. Hierdoor kwamen we direct in contact met de Leiderdorpse ondernemers.

In 2018 start er ook een Job Buddy groep in Zoeterwoude onder begeleiding van Conny van Leeuwen en worden er trainingen georganiseerd die toegankelijk zijn voor alle werkzoekenden. Meer informatie is te vinden op www.jobbuddy.org

Wilt u meedoen of Stichting Job Buddy sponsoren? Dan horen we dat graag via e-mail astrid@jobbuddy.org of tel. 06-51655242.


Kinderkring zoekt vrijwilligers

Oproep n Stichting De Kinderkring organiseert elke dinsdag- en donderdagochtend (behalve in de schoolvakanties) van 9.00 tot 11.00 uur een inloopochtend voor baby's, peuters en hun (oppas)ouders in de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 te Leiderdorp. De stichting is op zoek naar vrijwilligers om het team van gastvrouwen en -mannen te versterken. Belangstellenden zijn welkom om eens langs te komen op een van de inloopochtenden. Meer informatie: www.freewebs.com/kinderkring of bel naar D. van Kan, tel. (071) 5890928.