LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Zorgen over nieuwe coalitie

De door LPL, VVD en CDA te vormen coalitie zal een grote impact hebben op de natuur in Leiderdorp. Zo zullen de weidevogels in de Boterhuispolder het zwaar te verduren krijgen als deze coalitie het voor het zeggen krijgt. Immers de LPL en de VVD – hierin gesteund door PvdA en Cu/SGP - zijn het er over eens dat broedende vogels juichend zullen opveren als zij vanuit hun broedplek die luidruchtige, tweebenige schepsels door hun gebied zullen zien/horen struinen. En mogen de honden bezitters dan hun dier meenemen … aangelijnd natuurlijk, dat spreekt immers voor zich!

Ho ho ho … daar moet nog even over gestoeid worden. Want was het niet in elk geval de VVD die vond dat honden overal in parken zoals de Houtkamp en de Bloemerd mochten loslopen. En o ja … dat omstreden onkruidmiddel RoundUp moet nodig ook terugkomen vind de VVD.

En … maar dat terzijde … deze te vormen coalitie vindt ook dat het aanpassen van autowegen voorrang dient te krijgen boven de verbetering van fietspaden en fietsvoorzieningen.

Waauuuw … Ik hou mijn hart vast !

Emile Snell, Leiderdorp


Kledingactie voor goede doel

inzameling n De jaarlijkse inzameling van Sam's Kledingactie voor Cordaid/Mensen in Nood, georganiseerd door de Rooms Katholieke en Protestantse Diaconieën in Leiderdorp, vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 april. Van 9.00 uur tot 11.30 uur kunnen draagbare schone kleding, schoeisel en huishoudtextiel in stevige dichtgebonden zakken ingeleverd worden bij de Scheppingskerk en de Willem de Zwijgerschool in Leiderdorp en de Goede Herderkerk in Zoeterwoude-Rijndijk.

De kleding wordt gesorteerd en gaat veelal naar Afrika en Oost Europa, waar arme mensen de kleding voor een klein bedrag kunnen kopen. De opbrengst van de verkoop is dit jaar bestemd voor een project van Cordaid in de Centraal Afrikaanse Republiek, een straatarm land in midden Afrika. Waar bijna een miljoen mensen hun huis is ontvlucht en leeft als vluchteling; waar de helft van de bevolking structureel te weinig voedsel heeft en tweederde geen toegang heeft tot schoon drinkwater en gezondheidszorg. In zo'n land schiet het onderwijs tekort. Daarom zal de opbrengst van de actie besteed worden aan goed basisonderwijs voor kinderen van 6 tot 14 jaar.


Volg het Leiderdorps Weekblad ook online: www.leiderdorpsweekblad.nl.