Uitleg over erven en schenken

lezing n Notaris Marc Neve geeft woensdag 18 april tijdens de maandelijkse themaochtend in de Leiderdorpse bibliotheek een lezing over schenken en erven. Aan de orde komen de mogelijkheden en wijzigingen voor dit jaar. Ook is er aandacht voor het testament, het levenstestament en de vrijstellingen voor kinderen en kleinkinderen.

De themaochtend is van 10.00 tot 12.00 uur (deur open om 9.55 uur, de bibliotheek is deze ochtend niet open voor uitlening). De organisatie is in handen van Pluspunt en BplusC. De toegang bedraagt € 2,50 inclusief koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. De bibliotheek is gevestigd aan de Van Diepingenlaan 110.


Werk aan de A44

weekendafsluiting n Rijkswaterstaat voert in april asfalt-werkzaamheden uit aan de A44. Daarom is de snelweg komend weekend in de richting Leiden/Amsterdam afgesloten tussen Wassenaar en Leiden. De afsluiting duurt van vrijdagavond 13 april 22.00 uur tot maandagochtend 16 april 05.00 uur.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.


Hulp bij spullen repareren

Repaircafe n Woensdag 18 april vindt weer een Repair Café plaats bij Gading aan de Griffioen 15 in Leiderdorp. Bij het Repair Café staan reparatie-experts klaar om iedereen te helpen bij het herstel van bijvoorbeeld elektrische apparaten, kleding, fietsen, meubels, speelgoed of servies maar ook rollators en rolstoelen. Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig.

Het werk van Repair Café Leiderdorp is gratis. Wie iets van zijn waardering wil uitdrukken, kan een vrijwillige bijdrage achterlaten in de pot op de ontvangsttafel. Het Repair Café vindt plaats van half 2 tot half 4. De ingang van Gading is achter de benzinepomp aan de Engelendaal.


Bijen tellen in je eigen tuin

onderzoek n Er zijn bijna 360 soorten bijen in Nederland. Nederland Zoemt wil graag weten waar bijen wonen en met hoeveel ze zijn zodat ze beter geholpen kunnen worden. Daarom is er in het weekend van 21 en 22 april de Nationale Bijentelling.

Meedoen is makkelijk, ook voor wie niet zoveel van bijen weet. Via de website nederlandzoemt.nl is een telformulier en een gidsje met de twintig bijensoorten die eind april het meest voorkomen in Nederlandse tuinen.

De helft van alle bijensoorten is bedreigd. Ook voor de mensheid heeft dit grote gevolgen. 80 procent van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Doe daarom mee aan dit landelijk bijenonderzoek.