RCL overdonderd door aftreden voorzitter

vertrek n "Dit bericht kwam volkomen onverwachts en is als een bom ingeslagen." Secretaris Kees van den Kommer van RCL klinkt dinsdagochtend nog steeds overdonderd. Maandagavond 9 april kwam bij de bestuursleden van de Leiderdorpse voetbalclub een mail binnen van voorzitter Kees van der Burg waarin hij meldde per direct af te treden. Hetzelfde bericht plaatste hij ook op Facebook.

Van der Burg heeft de berichten gestuurd vanaf zijn vakantieadres. Van den Kommer heeft hem nog niet gesproken en kon dus ook niet meer vertellen over de achtergronden van het plotselinge besluit. Kees van der Burg schrijft hierover zelf niet meer dan: "The job is done". Hij laat weten heel trots te zijn op wat de club in de afgelopen jaren heeft bereikt. "Een in alle opzichten super gaaf sportcomplex is gerealiseerd, de structuur – inclusief een kwalitatief uitstekend RCL jeugdbestuur - staat als een 'huis' en de club RCL is klaar voor de toekomst."

Helemaal uit beeld verdwijnen wil hij niet. "Ik zal - vanaf heden buiten bestuursverband - ook in de toekomst graag voor 'onze' club van klasse beschikbaar zijn en blijven", schrijft hij.

Dinsdagmiddag kwamen het hoofdbestuur en het jeugdbestuur van RCL met een officiële verklaring. "Hoewel het als een volkomen verrassing komt, kunnen wij op dit moment niets anders doen dan het besluit van Van der Burg te respecteren", stellen ze daarin. Ook bedanken ze Van der Burg "voor zijn inzet, energie, kennis en kunde die hij de afgelopen jaren geheel belangeloos ter beschikking heeft gesteld aan RCL." De vrijgevallen taken van Kees van der Burg zullen, totdat er een opvolger is gevonden, worden waargenomen door de overige leden van het hoofd- en jeugdbestuur.


Kampioenen                 in de krant

sport n De eerste kampioenen van het sportseizoen 2017-2018 zijn al bekend. Ook dit jaar ruimen we in het Leiderdorps Weekblad plek in om hen in het zonnetje te zetten. Wilt u een kampioen terugzien in de krant? Mail dan een foto (minimaal 1 MB) van de kampioen of het kampioensteam met daarbij de naam/namen van de sporter(s) en wat aanvullende informatie over de behaalde prestatie (maximaal 100 woorden) naar redactie@leiderdorpsweekblad.nl, onder vermelding van Kampioenengalerij. Plaatsing is geheel gratis.