Nick van Bemmel wordt een voet dwarsgezet.| Foto: J.P. Kranenburg
Nick van Bemmel wordt een voet dwarsgezet.| Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Punt voor RCL in 'draak'

voetbal n Het was een pover duel, de derby tussen RCL en DoCoS van zaterdag. Uitgerekend op een fraaie feestdag in de Bloemerd, met tal van activiteiten vanwege de officiële opening van het deels nieuwe complex, vermaakten de beide ploegen het publiek geen moment in een wedstrijd die bleef steken op 0-0.

De wedstrijd leverde slechts enkele kansen op. Nils Slingerland van DoCoS dook al vroeg op voor RCL doelman Andrew Bontje, maar de aanvaller had het vizier nog niet scherp staan. Helaas bleek dit een voorbode voor de overige 88 minuten. Na ruim tien minuten kwam DoCoS het dichtst bij een doelpunt toen Simon Joubij mikte op de paal.

Andere pogingen waren het noteren niet waard. Ballen zeilden over en naast en geen enkele speler had deze middag overtuiging in huis. Isi Adima kwam halverwege de eerste helft met een aardige actie maar de aanvaller haalde niet ver voor de neus van DoCoS keeper Joris van Harmelen uit zonder precisie en schoot ruim over. Daarmee was de koek wel op voor wat betreft de eerste helft.

Toch gebeurde er nog iets noemenswaardig vlak voor rust. Joubij had al vroeg een gele kaart te pakken vanwege een opmerking over de leiding en daar kwam vlak voor de onderbreking een tweede kaart overheen. Wat rood en dus vertrek van het veld betekende.

Na de rust probeerde RCL het wel, dat moet gezegd worden. DoCoS, met tien man, wachtte af en hield de gelederen gesloten. De ploeggrootte werd weer gelijk getrokken toen Mitchel de Kroon van de Racing in de fout ging bij Danny Maaskant. Zelfs diverse echte RCL'ers spraken na afloop van een onzinnige overtreding en een terechte rode kaart. Het voordeel was daarmee weg voor de rood-witten. Toch veranderde er weinig aan het spelbeeld. Even daarvoor had Wijnalda overigens dé kans gehad op de 1-0. Op voorbereidend werk van Remy Libbenga schoof de aanvoerder het leder net naast. Verder gebeurde er vrijwel niets meer. Het werd kortom een middag om snel te vergeten.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl

Nick Pikaar met TOP landskampioen

korfbal n Leiderdorper Nick Pikaar is met zijn ploeg TOP/SolarCompleet op zaterdag 7 april landskampioen korfbal geworden door in de finale Fortuna uit Delft met 24-20 te verslaan. De Sassenheimse club prolongeerde de landstitel in een vol ZiggoDome.

TOP startte de finale sterk en stond binnen zes minuten al met 5-0 voor. Nick Pikaar, oud-speler van Sporting Trigon, nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening. Vlak voor rust kwam Fortuna terug in de wedstrijd, en na de pauze naderden de Delftenaren zelfs tot één punt (13-12). Celeste Split – topscoorder met zeven doelpunten en speelster van de wedstrijd- schoot de belangrijke 14-12 binnen, mede dankzij sterk reboundwerk van haar vakgenoten Pikaar en Paul Anholts.

TOP liep verder uit en bij 18-22 scoorde de afscheidnemende Daniel Harmzen de 23ste. Direct daarna kreeg hij een publiekswissel. Beide ploegen scoorden nog, maar de winst kwam voor TOP niet meer in gevaar. Door de 24-20 gaat de nationale titel opnieuw naar Sassenheim, waarmee het totaal van de club inmiddels op vijf staat. Voor Pikaar is het alweer zijn vierde landstitel als basisspeler van TOP.