Test je muziekkennis

Quiz n Wegens succes geprolongeerd: voor de derde keer wordt zondagmiddag 8 april een muziekquiz georganiseerd in café-restaurant De Hollandsche Tuyn aan de Hoofdstraat 24 in Leiderdorp.

De kennis van de deelnemers wordt getest in onder meer de volgende categoriën: CD-hoezen, Muziek algemeen, Waar of niet waar, Welke songs hoor je, Maak af, Van alles en nog wat, Fotovragen en Videofragmenten.

Leuk voor vrijgezellenuitjes, familiefeestjes of gewoon eens iets anders op de zondagmiddag. Er zijn leuke prijzen te winnen maar het belangrijkste is natuurlijk de eer. Inschrijven kan als team (maximaal 4 á 5 personen per team). De kosten bedragen 5 euro per persoon. Reserveren kan via telefoonnummer (071) 541 14 64.

De inloop is om 14.30 uur, de quiz start om 15.00 uur. Na afloop wordt voor € 12,50 een dagschotel geserveerd, bestaande uit een burger met frietjes en gemengde salade. Reserveren voor het eten is gewenst.

De organisatie van de muziekquiz is in handen van bureau Things2Do.


ToverKids speelt Toverkat

Toneel n ToverKids, de kindergroep van de Leiderdorpse toneelvereniging Theater Toverlei, speelt komend weekend Toverkat. Een heerlijke, aaibare voorstelling voor de hele familie, gebaseerd op het populaire boek van Annie M.G. Schmidt.

Maak kennis met juffrouw Minoes, een juffrouw die er uit ziet als een dametje maar zich gedraagt als een poes. Dat is niet zo gek, want ze is er zelf één geweest! Dus ze spint, krabt, geeft kopjes en spreekt nog prima 'kats' met de andere poezen uit de buurt. Zij helpen haar aan allerlei nieuwtjes, zoals het feest voor meneer Smit. Via de kattenclub komt Tibbe, de baas van Minoes, heel wat geheime zaken te weten over de arrogante broertjes Ellemeet….. Gelukkig is de altijd vrolijke Bibi er om Minoes te helpen!

De voorstellingen vinden plaats bij Theater Toverlei in gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp.

Data: zaterdag, 7 en zondag 8 april.

Aanvangstijden op beide dagen: 14.00 en 15.30 uur

Toegangskaarten: € 7,50 p.p. voor volwassenen en 12+. € 6,00 p.p. voor kinderen onder de 12 jaar.

Reserveringen via de website www.toverlei.nl of via telefoonnummer (071) 5895020.


Leiderdorper schrijft over irrationele keuzes

Boek n Onlangs heeft Leiderdorper Michiel van Straten in Den Haag zijn nieuwste boek gepresenteerd met de titel 'Dagelijks irrationeel. Over de psychologie van zelfbedrog'.

Michiel van Straten schrijft over onderwerpen op het snijvlak van geschiedenis en wetenschap. Hij heeft reeds meerdere boeken geschreven, zoals het veelgeprezen boek Tien verdwenen dagen.

In Dagelijks irrationeel maakt de schrijver op fascinerende, confronterende en spectaculaire wijze duidelijk dat we bij veel alledaagse activiteiten, keuzes en voorkeuren niet bewust nadenken en ons gedrag dus grotendeels laten beïnvloeden door allerlei vormen van irrationaliteit. Hij doet dat door antwoord te geven op vragen, zoals 'Hoe kun je een euro met winst verkopen?', 'Zijn we allemaal racisten?', 'Hoezo bepaalt George Clooney onze smaak?' en 'Waarom is het uiterlijk van politici van invloed op de uitslag van verkiezingen?'.

Dagelijks irrationeel wordt uitgegeven bij Het Spectrum is te bestellen via www.unieboekspectrum.nl.


Spullen uit oma's tijd

Nostalgie n De Leiderdorpse afdeling van ouderenbond KBO- PCOB organiseert dinsdagmiddag 10 april een nostalgische, gezellige bijeenkomst. Aan de hand van voorwerpen van vroeger wordt een reis terug in de tijd gemaakt.

Het echtpaar Schmidt toont allerlei spullen uit oma's tijd en verzorgt aan de hand daarvan een quiz. Sommige voorwerpen zullen bekend zijn, maar er zullen zeker ook onbekende spullen zijn waarvan niet direct duidelijk is waarvoor die gediend hebben. Na afloop van de reis naar het verleden is er in het heden gelegenheid om met elkaar te praten met een glaasje en een hapje.

Deze middag vindt plaats in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp en begint om 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur). De toegang is gratis en alle belangstellenden zijn welkom.


Songs of Freedom festival

Muziek n Op zaterdag 30 juni wordt voor de tweede keer het Songs of Freedom festival georganiseerd in de Hooglandse Kerk in Leiden.

's Middags is het podium voor jonge talenten (12 tot en met 18 jaar) die een verhaal te vertellen hebben over het thema vrijheid. Dat kan in de vorm van een gedicht, lied, rap of op een andere creatieve manier.

Zaterdag 26 mei om 13.00 uur worden audities voor het festival gehouden worden in the Rockschool aan de Fruitweg 60, Unit 4, in Leiden. Opgeven voor de audities, kan via talent@songsoffreedom.nl. Aanmeldingen moeten voor 30 april binnen zijn.

Kijk voor meer informatie op www.songsoffreedom.nl.