V.l.n.r. Lena, Ryanne, Wim (een beetje verscholen), Yvette, Lorena en Sarah. | Foto: PR
V.l.n.r. Lena, Ryanne, Wim (een beetje verscholen), Yvette, Lorena en Sarah. | Foto: PR Foto: PR

Paastoernooi met thema's

badminton n Woensdag 28 maart is bij de Leiderdorpse badmintonclub De Spotvogels het Paas-introductie-koppel-toernooi gespeeld. Een mond vol voor een bijzonder geslaagd toernooi, waar veel is gelachen en badminton van hoog maar ook minder hoog niveau te zien was.

Het Paastoernooi is een jaarlijkse traditie maar kreeg dit keer twee extra thema's mee. De eerste was de afsluiting van de introductie van de nieuwe leden die de afgelopen zes weken de beginnerstraining hebben gevolgd. Het andere was het koppelspeelschema. Iedereen speelde de hele avond met een vaste speelpartner (al dan niet zelfgekozen en geïntroduceerd). De spelers die alleen kwamen, werden op passende manier gekoppeld.

Bij het toernooi ging het dan ook niet om pure prestaties, maar vooral (zoals bij alle interne toernooien) om plezier en gezelligheid. Dit heeft ertoe geleid dat de hele zaal vol was en achttien koppels de hele avond tegen elkaar de strijd aangingen om de meeste punten en het meeste plezier. En dat hebben we geweten! Er is heel veel gelachen om de capriolen die menig speler uithaalde om maar zo goed mogelijk voor de dag te komen en indruk te maken op de toernooileiding.

De overall-winnaars kregen een smakelijk paasprijsje. De eerste prijs ging naar het fantastische koppel Lena Goroshkova/Wim Koree. De tweede prijs werd in de wacht gesleept door het dameskoppel Yvette Berg/Ryanne Ammerlaan. De prijs voor de meest toepasselijke outfit ging naar het jeugdkoppel Lorena Snip/Sarah van Rooden, die als Paasbunny's gekleed de hele avond hebben gespeeld.

Opnieuw heeft BC de Spotvogels kunnen laten zien dat sport en gezelligheid prima samen gaan.