Twee van de bakkers werken aan hun stapeltaart. | Foto: PR
Twee van de bakkers werken aan hun stapeltaart. | Foto: PR Foto: PR

Dwars ook in 2019 open

subsidie n Veel is nog onduidelijk over de aanbesteding van het welzijn in Leiderdorp. Zoals intussen alom bekend, heeft de gemeente de subsidie van vier gesubsidieerde welzijnsinstellingen in Leiderdorp - naast SCw ook Pluspunt ouderenwerk, EVA (begeleiding mantelzorgers) en IDOE (ondersteuning vrijwilligers) - opgezegd. Volgens de planning moet eind augustus helder zijn of SCw na 1 januari nog een rol speelt in het welzijnsveld.

Wel is intussen duidelijk dat Dwars ook in 2019 nog open zal zijn. Het jongerencentrum zal opgenomen worden in de aanbesteding. In wat voor vorm dat weten we niet. Duidelijk is wel dat de gemeente het belang inziet van het jongerencentrum voor het welzijn van jongeren in Leiderdorp. Dat is mooi meegenomen.


Heel Dwars bakt heerlijke taarten

cursus n De cursus taarten bakken bij Dwars is begonnen.

De groep bestaat uit zes bakkers van acht jaar en ouder. Hun eerste baksel was 'monchou-taart' daarna volgde een stapeltaart met vruchtenvulling en boter crème.

De bakkers leren van alles wat bakker moeten weten en kunnen: hoe een weegschaal werkt, hoeveel boter er in een pakje zit en hoeveel boter je nodig hebt in het recept. Na afloop nemen de kinderen iets lekkers voor bij de koffie of thee mee naar huis.


Voorbereidingen Kerstafette 2018 zijn gestart

uitnodiging n Ook in 2018 is er weer een Kerstafette, de derde editie alweer. Deze zal plaatsvinden van donderdag 13 tot en met zondag 16 december. Binnenkort gaat de uitnodiging naar de artiesten en sponsoren. Alle deelnemers van 2017 wordt gevraagd of ze weer mee willen doen. Maar ook of ze dat op tijd door willen geven, zodat het programma ruim van tevoren bekend is. Voor iedereen - ook voor degenen die nog niet eerder meededen - geldt dat aanmelden om op te treden, mee te helpen of mee te denken kan via info@kerstafette.nl.

De editie van 2017 is geëvalueerd. Er waren meer vrijwilligers en meer deelnemers dan in 2016. 167 vrijwilligers hielpen mee en in totaal 545 artiesten hebben opgetreden. Het aantal bezoekers viel helaas iets tegen: 2500 tegenover 4000 in 2016. Maar dat is te verklaren door het vreselijk slechte weer tijdens de Kerstafette; kou, sneeuw, ijzel, harde wind en slagregens teisterden het weekend.