Afbeelding
Foto: PR

SCw, oftewel stichting Sociaal Cultureel werk, voert in Leiderdorp het kinder- en jongerenwerk uit. Regelmatig verschijnt in deze krant een speciale pagina van het SCw over de activiteiten van de stichting.


Buitenspeeldag in De Bloemerd

spelen n Jaarlijks organiseert SCw samen met buurtbewoners de 'Buitenspeeldag' op een wisselende locatie in Leiderdorp. Dit jaar is de Buitenspeeldag op woensdag 13 juni, van 14.00 tot 16.30 uur en de locatie wordt sport- en recreatiepark De Bloemerd.

Vanuit Dwars vinden creatieve en sportieve activiteiten plaats voor kinderen, zoals tekenen, grimeren, een balletje trappen in de pannakooi, oud-Hollandse spelen en nog veel meer. De gemeente verzorgt deze middag een bewonersmarkt.

Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen: vrijwilligers en professionals, stichtingen en verenigingen, iedereen is welkom. Dat geldt speciaal voor alle verenigingen in De Bloemerd. Voor hen is de Buitenspeeldag een prachtige gelegenheid om zich te presenteren.

Dansschool De Rode Sneakerz heeft zich al aangemeld, evenals stichting Nadja en kinderopvangorganisatie Small Steps. Wie volgt?

Mail voor meer informatie of aanmelding naar Dwars Leiderdorp via info@scwleiderdorp.nl.


Kinderdisco

dansen n Vrijdag 6 april vanaf 19.00 uur kunnen kinderen van 7 jaar en ouder in Dwars lekker dansen op Top 40 muziek. Het thema is 'glitters'.

De toegangsprijs is € 2,50 met discopas en € 5,- zonder discopas. Een discoformulier is te downloaden op www.dwarsleiderdorp.nl. Voor meer informatie: stuur een mail naar info@scwleiderdorp.nl.


Jantje Beton

tip n Bij Jantje Beton kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar geld aanvragen voor een gaaf speelidee, óók tijdens de Buitenspeeldag! Wees er snel bij want er is maar een beperkt budget beschikbaar. Kijk voor meer informatie op jantjebeton.nl/speelidee.