Een kickboxles bij Dwars. | Foto: PR
Een kickboxles bij Dwars. | Foto: PR Foto: PR

'Ik hoop dat Dwars nog jaren blijft bestaan'

brief n Cindy uit Leiderdorp heeft twee zoons die regelmatig meedoen aan de activiteiten van Dwars. In onderstaande brief vertelt zij waarom het Sociaal Cultureel werk (waar Dwars deel van uitmaakt) zo belangrijk is voor haar kinderen.

Dwars heeft een grote betekenis voor mijn kinderen. Mijn oudste zoon van 10 gaat al sinds zijn 6e jaar naar huttenbouw en sport & spel. Dit vindt hij erg leuk. Toen hij 7 jaar werd is hij ook de kinderdisco gaan bezoeken. Vorig jaar heeft hij meegedaan aan de Topper training. Dat heeft hem goed gedaan! Hier heeft hij geleerd dat hij voor zichzelf mag opkomen. Nu gaat hij iedere week naar kickboksen.

Ook mijn jongste zoon van 7 gaat graag naar Dwars toe. Beide jongens voelen zich gehoord en veilig bij Dwars. De sociaal werkers kennen ze goed. Hier kunnen ze ook terecht als er iets aan de hand is. Als ik aan mijn kinderen vraagt wat ze vinden van Dwars, dan zeggen ze dat er altijd iets te doen of te maken is. Er is gezelligheid, leuke activiteiten, de sociaal werkers zijn erg aardig en daar kunnen ze goed mee praten.

Er komt ook regelmatig een sociaal werker naar de buurt om met de jongeren te praten en soms organiseren ze een voetbalwedstrijd op het pleintje. Omdat mijn kinderen in de zomervakantie graag iets leuks in de buurt wilden doen, hebben we samen met de sociaal werkers een buurtspeeldag georganiseerd voor de kinderen.

Dwars is een leuke laagdrempelige organisatie voor de jeugd. Ze organiseren, samen met de kinderen, leuke activiteiten tegen lage kosten. Ik hoop dat Dwars nog jaren blijft bestaan zodat mijn kinderen altijd een plek hebben om naar toe te gaan.

Ook ik kan altijd terecht bij de sociaal werkers met mijn vragen. Het zijn toppers en SCw MOET blijven bestaan! Dat is nodig voor de jeugd!

Als Dwars er niet meer zou zijn, dan zou er veel meer hangjeugd en vandalisme zijn!


Crowdfunding voor Huttenbouwdagen

oproep n Sociaal Cultureel werk Leiderdorp gaat een crowdfundingactie starten voor het jaarlijkse huttenbouwen aan het begin van de zomervakantie. Er is extra geld nodig omdat de afvoerkosten van het hout na afloop van het drie dagen durende evenement enorm zijn gestegen. Als de crowdfunding het streefbedrag van 1000 euro oplevert, kunnen de inschrijfkosten voor de kinderen die meedoen op het lage bedrag van 25 euro blijven, waardoor het huttenbouwen toegankelijk blijft voor iedereen.

Sinds jaar en dag organiseert SCw in de eerste week van de zomervakantie het huttenbouwen. Drie dagen lang leven ruim tweehonderd bouwvakkertjes van 6 tot 13 jaar oud zich uit met afvalhout, oude lappen en restjes verf, waarmee ze een prachtig huttendorp bouwen op de parkeerplaats bij Dwars (en sporthal De Bloemerd). Voor het huttenbouwen is heel veel (afval-)hout nodig. Zo'n twee zeecontainers vol. Altijd een hele klus om dat bij elkaar te verzamelen, maar het lukt altijd. Al dat hout moet echter na afloop ook weer afgevoerd worden. En de kosten daarvoor zijn de afgelopen jaren erg gestegen. De organisatoren willen dat niet doorbereken in de deelnemersbijdrage, die al jaren vast staat op 25 euro per kind. De deelnemers kunnen rekenen op een leuke tegenprestatie.

Kijk voor meer informatie op de Facebook van Dwars Leiderdorp: www.facebook.com/dwarsleiderdorp.


Genieten van pannenkoeken

smullen n Het was erg gezellig tijdens de nationale pannenkoekendag in Dwars op vrijdag 16 maart. Ongeveer 80 mensen van jong tot oud genoten van heerlijke pannenkoeken. Ook burgemeester Laila Driessen en wethouder Angelique Beekhuizen kwamen een pannenkoek proeven. Op de Facebookpagina van Dwars staan nog veel meer foto's. Het eetfestijn werd gezamenlijk werd georganiseerd door SCw en Stichting Pluspunt.

Afbeelding