Nacht van waken

pasen n In de nacht van 31 maart naar 1 april vindt in de Leiderdorpse Dorpskerk een paaswake plaats. De hele nacht is de kerk open en bezoekers zijn welkom om de hele nacht door te waken of een deel van de 'nacht' mee te vieren.

De Dorpskerk is vanaf 23.30 uur open. Op ieder half uur en ieder heel uur zal er een kort meditatief moment zijn waarin samen wordt gezongen en gebeden en er een tekst uit de Bijbel wordt gelezen.

In de tussenliggende tijd zijn er diverse activiteiten waar bezoekers aan mee mogen doen, zoals meditatief schilderen, mandala tekenen, een gesprek rondom het spel 'open kaart op tafel', film kijken en een brief voor Amnesty International schrijven. Maar mensen kunnen ook een kaarsje aansteken, een moment van rust kiezen of een gedicht lezen. En er ligt een labyrint in de kerk dat al mediterend gelopen kan worden.

's Morgens om 7.00 uur bij het opkomen van de zon zal de Paaskaars ontstoken worden en wordt met elkaar het Paasevangelie gelezen als afsluiting van de Nacht van Waken.


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 30 maart een Paasklaverjassen in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.