Afbeelding
Foto: PR

Kick-off OldStars walking football met ex-RCL-ers en ex-internationals

voetbal n Op 7 april is het feest bij RCL vanwege de opening van het nieuwe clubgebouw. Op die dag zijn er vele activiteiten en vanaf 14.30 uur de topper RCL1 tegen DoCos1. Maar het klapstuk van de dag lijkt toch wel de kick-off van OldStars walking football te worden. Speciaal voor deze kick-off zijn ex-internationals uitgenodigd om een toernooi te spelen tegen de RCL toppers uit de jaren 70. Wie er komt is nog niet zeker maar er wordt gehoopt op bijvoorbeeld Sjaak Swart, Ernie Brandts en Simon Tahamata. Daarnaast zal ook het walking football team van ADO aantreden.

Naast dit mini-toernooi met zes walking football teams is er ook de gelegenheid voor geïnteresseerden uit de hele Leidse regio om mee te doen met een walking football demonstratietraining. En natuurlijk doen de ex-internationals hier ook aan mee.

Vanaf 12.30 uur is iedere 60-plusser van harte welkom om mee te doen. Aanmelden kan via info@oldstars.nl.

Eerste training

Vanwege de grote belangstelling is op donderdagochtend 29 maart al de eerste RCL OldStars walking football training. Gegeven door de OldStars trainer en leraar Bart Logchies. Sport2000 Winkelhof geeft Walking Football-spelers 10 procent korting op schoenen en RCL trainingskleding.


Bedankje van winnaar Paralympisch goud

Gouden medaillewinnaar Jeroen Kampschreur is blij met de belangstelling in Leiderdorp voor zijn prestaties tijdens de Paralympische Spelen in Pyeongchang. De Leiderdorpse zitskiër won daar goud op de supercombinatie.

Sport2000 in Winkelhof besteedde veel aandacht aan Jeroen's deelname aan de Spelen. Zo prijkte hij levensgroot in de etalage van de sportzaak. Deze aandacht stelt de succesvolle sportman zeer op prijs. Afgelopen zaterdag kwam hij eigenaar Paul Catsburg (links) persoonlijk daarvoor bedanken.

Morgen, donderdag 29 maart, zet Leiderdorp Jeroen Kampschreur in het zonnetje. Om 18.00 uur wordt hij gehuldigd in het gemeentehuis. Alle Leiderdorpers zijn welkom daarbij aanwezig te zijn. Na de huldiging gaat de Paralympisch kampioen, voorafgegaan door drumfanfare Tamarco, naar Brasserie Park waar het feest om 19.00 uur verder gaat. Onder meer Sport2000 is daarbij betrokken. | Foto: PR


Leython DC verzuimt te klimmen

volleybal n Leython DC liet zaterdag de kans liggen om zich op te werken naar het linker rijtje van de Twee Divisie C. Tegen Mobiquity US, dat op de 9e plek stond, werd in de eigen sporthal De Bloemerd met 1-3 verloren.

In de eerste set moesten de Leiderdorpse volleyballers de winst nipt laten aan de gasten uit Amsterdam (23-25). De tweede set ging ruim naar Mobiquity (16-25). In de derde set herpakte Leython zich en won met 25-16. Helaas hielden de Leiderdorpsen de stijgende lijn niet vast; de vierde set ging met 19-25 naar Mobiquity die daarmee ook de wedstrijd wonnen.

Leython blijft staan op de 7e plaats, bovenaan het rechter rijtje. Op 7 april komt een nieuwe kans een plek te stijgen; dan speelt Leython een uitwedstrijd tegen hekkensluiter VSTS.

Anna van der Eijk en Katelijne van Houten blokken, Dana van de Geer zit laag in de verdediging. | Foto: J.P. Kranenburg