V.l.n.r. Liesbeth Nieuwland, Stephan Kurtzahn en Kees van Pernis ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. | Foto: PR
V.l.n.r. Liesbeth Nieuwland, Stephan Kurtzahn en Kees van Pernis ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. | Foto: PR Foto: Ellis Groothoff

Centrum Bezinning en Inspiratie nu pioniersplek

Kerkzijn n Het Centrum Bezinning en Inspiratie van de Protestantse Gemeente Leiderdorp is sinds 13 maart officieel een pioniersplek, een plek om ruimte te geven aan nieuwe vormen van kerkzijn.

Sinds 2010 zijn er op initiatief van de Protestantse Kerk Nederland op meer dan honderd plekken verspreid over het land activiteiten om nieuwe vormen te vinden voor kerkzijn. De bestaande vormen bereiken maar een klein deel van de Nederlanders. Nieuwe vormen sluiten aan bij onze veranderende cultuur en kunnen interessant zijn voor mensen die het waardevolle van het Christelijke geloof op andere wijze willen ontdekken.

In aanwezigheid van de kerkenraad is op 13 maart de samenwerkingsovereenkomst met de PKN ondertekend, waarmee deze pioniersplek onderdeel is geworden van de Protestantse Kerk in Nederland. Voor het Centrum betekent dit extra ondersteuning bij de verdere ontwikkeling.

Het Centrum wil over drie jaar zijn uitgegroeid tot een levende gemeenschap van mensen die hun weg hebben gevonden in andere kerkvormen. Kleinschalig, luisteren naar elkaar, samen zoeken naar de betekenis van geloof voor zichzelf en voor de wereld. Het Centrum biedt hiertoe meditatie bijeenkomsten, vespervieringen, klooster- en retraite dagen, verbeeldend bewegen, mindfulness, concertvieringen en dergelijke.

Kijk voor meer informatie over deze pioniersplek op www.cbileiderdorp.nl.