Faizel Soekhai (midden) geflankeerd door het RCL hoofdbestuur.
Faizel Soekhai (midden) geflankeerd door het RCL hoofdbestuur. Foto:

Jeroen Kampschreur trotse vlagdrager

spelen n Leiderdorper Jeroen Kampschreur was zondag 18 maart de trotse drager van de Nederlandse vlag tijdens de sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen in Pyeongchang.

Chef de mission Esther Vergeer gunde hem de eer omdat de 18-jarige zitskiër de allereerste paralympische skimedaille voor Nederland heeft behaald. Hij pakte vorige week dinsdag goud op de supercombinatie. Twee andere medailles liep hij nipt mis. Op de reuzenslalom skiede hij een toptijd maar miste het laatste poortje wat diskwalificatie betekende. De kans op een medaille op de slalom vervloog na een val in de tweede run.

Het waren de meest succesvolle Paralympische Spelen ooit voor Nederland. In totaal werd driemaal goud behaald – snowboardster Bibian Mentel pakte twee gouden plakken – driemaal zilver en eenmaal brons.

Samen met de andere medaillewinnaars op de Paralympische en de Olympische Spelen wordt Kampschreur vrijdag 23 maart ontvangen door koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Margriet op Paleis Noordeinde. Voor die visite is er eerst nog een officiële huldiging in de Grote Kerk in Den Haag.

De huldiging van Kampschreur in Leiderdorp vindt plaats op donderdag 29 maart (zie voorpagina).


Faizel Soekhai nieuwe hoofddtrainer RCL

voetbal n Faizel Soekhai (48) wordt met ingang van het seizoen 2018/2019 de nieuwe hoofdtrainer van het eerste herenteam van voetbalclub RCL.

Tekst en foto: Frans Brocken

Woensdagavond 14 maart werden in de bestuurskamer van RCL de handtekeningen gezet onder een contract met de duur van één jaar.

Soekhai is nu nog trainer van DSO. Hij is zijn carrière begonnen als jeugdtrainer bij ADO en is nadien meerder jaren jeugdtrainer bij Excelsior geweest op zowel 1e divisie als op eredivisie niveau. Faizel kan voorts bogen op een jarenlange ervaring als hoofdtrainer bij eerste elftallen, binnen zowel de 1e als de 2e klasse. Hij ziet met vertrouwen de toekomst tegemoet. "Ik zie het als een uitdaging. Ik wil hier iets neerzetten", zegt hij.

Bij RCL volgt hij Stefan Luykx op, die wegens gezondheidsproblemen lange tijd buiten spel staat.


8.000 baantjes tijdens 31e Nacht van Leiderdorp

zwemmen n 28.975 meter oftewel 1.159 baantjes. Dat is de afstand die werd gezwommen door Team 1 van Zevenkampse Ring uit Rotterdam, de winnaar van de Nacht van Leiderdorp.

De 31e editie van de Nacht van Leiderdorp, een acht uur durende zwemwedstrijd, werd gehouden van zaterdag 17 op zondag 18 maart in zwembad De Does. Onder begeleiding van muziek, verzorgd door een dj, werden in blokken van 10 minuten zoveel mogelijk baantjes gezwommen. De teams bestonden uit enthousiaste zwemmers van reddingsbrigades en zwemverenigingen. Ze gingen op 18.00 uur van start en om 2 uur 's nachts kwamen de laatste zwemmers uit het water.

Zevenkampse Ring was de duidelijke winnaar. Tweede werd het team LAC uit Rotterdam dat een afstand van 27.025 meter zwom. Op de derde plaats eindigde het team uit Deurne met 26.900 meter. Alles bij elkaar zwommen de teams een afstand van 195.500 meter, bijna 8000 baantjes.

De Nacht van Leiderdorp wordt ieder jaar georganiseerd door de Leiderdorpse Reddingsbrigade (LDRB). Ook voor maart 2019 staat weer een Nacht op het programma. De LDRB hoopt dan op meer deelnemende teams. Reddingsbrigades, zwemverenigingen maar ook andere sportverenigingen en bedrijven zijn van harte welkom.

Elke 10 minuten werden de zwemmers afgelost. | Foto: PR