De grote Seizoenenreus Lento in gesprek met Rups. | Foto: PR
De grote Seizoenenreus Lento in gesprek met Rups. | Foto: PR Foto: PR

Spannende opera voor de kleintjes

kindervoorstelling n Opera Tralala speelt zondag 25 maart in het Ons Huis gebouw in Zoeterwoude De Laazen van Lento, een spannende opera voor peuters en kleuters.

Korte beschrijving:
Nog nooit heeft de winter zo lang geduurd. Dat vinden de dieren in het winterbos. Er klopt iets niet. De lente had al lang moeten beginnen! Vogel wil een nest bouwen, Vos wil dansen in de wei en Rups zou zo graag een vlinder zijn. Wat is er aan de hand? Lento, de grote Seizoenenreus, houdt zijn winterlaarzen aan. Maar dat kan niet! Hij moet zijn laarzen uitdoen; pas dan verdwijnt de winter. Maar Lento heeft een koude neus en hij moet vaak niezen. Als hij zijn laarzen uittrekt, krijgt hij ook nog koude voeten! De dieren pikken het niet langer. Ze komen bij elkaar en verzinnen een plan. Maar de winterkoningin zit de dieren flink dwars.
De voorstelling begint om 15.00 uur en duurt ongeveer 50 minuten.
Het Ons Huis gebouw ligt aan het Kosterspad 3 in Zoeterwoude. De entree is 4 euro per persoon. Er is geen voorverkoop, kaartjes zijn te koop aan de deur vanaf 14.30 uur.
De voorstelling wordt georganiseerd door Stichting Jeugdtheater WOUW te Zoeterwoude.

Holland Live XXL live op Unity NL

uitzending n Het Nederlandstalige feest Hollands Live XXL is zaterdagavond live te horen op Unity NL. Op het podium staan onder andere Gerard Joling, Ruth Jacott, Wolter Kroes, Dries Roelvink, Wesley Klein en Mart Hoogkamer. Het feest is helemaal uitverkocht, door de live uitzending via de radio, kunnen mensen er toch nog bij zijn. Hollands Live XXL wordt zaterdagavond gehouden in Theater Hangaar 2 in Valkenburg.

Unity NL is in de hele regio Leiden te ontvangen via 106.1FM Mhz en online via www.unitynl.nl. De uitzending start om 19.00 uur en duurt tot 2.00 uur.


Bingo-avond

zijlkwartier n Op 23 maart is het weer bingospelen bij Buurtvereniging Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp. Er worden tien rondes gespeeld, waarvan één superronde, waarin per ronde drie mooie prijzen te winnen zijn. Deelname kost € 15,00 (voor tien rondes). De avond begint om 20.00 uur en het buurtcentrum is vanaf 19.30 uur open.


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 25 maart een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel.