Afbeelding
Foto: PR

Knutselen in Winkelhof

gading n Op woensdagmiddag 28 maart vindt weer de maandelijkse knutselactiviteit in de Winkelhof plaats, georganiseerd door cliënten van activiteitencentrum Gading.

Kinderen maken dit keer iets bijzonders van een saaie wasknijper. Ze beplakken de wasknijper met een vlinder van fraai gekleurd papier met motiefjes. Ze kunnen hem zo mooi maken als ze zelf willen. Een knijper was nog nooit zo speciaal! Het resultaat mogen ze natuurlijk meenemen.

Alle kinderen zijn welkom tussen 14.00 uur en 15.45 uur op het Hemaplein. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De kinderen worden bij het knutselen ondersteund door mensen met een beperking.


Jonkman exposeert in Leythenrode

Schilderijen n Tot en met 30 april exposeert Barbara Jonkman haar schilderijen in de hal van Verpleeghuis Leythenrode.

Na haar carrière als lerares vond Jonkman een nieuwe passie in schilderen. Inmiddels schildert zij alweer zo'n veertien jaar. Inspiratie vindt zij vooral in de natuur: bloemen, dieren en landschappen.

De expositie is dagelijks te bekijken tussen 10.00 en 20.00 uur in de centrale hal van Verpleeghuis Leythenrode, Hoogmadeseweg 55 in Leiderdorp.

Geïnteresseerden die willen exposeren in Verpleeghuis Leythenrode kunnen contact opnemen met het Uitbureau via tel. (071) 581 7917.


Lunchconcert

klassiek n Op donderdag 5 april geven fluitiste Marta Gomez Alonso en pianiste Julia Mora Garcia een lunchconcert in de Kapelzaal van BplusC locatie Oude Vest.

Op het programma staan de Sonate BWV 1034 van Johann Sebastian Bach, de Fantaisie opus 79 voor fluit en piano van Gabriel Fauré, de Vocalise opus 34 nr. 14 van Sergei Rachmaninoff en 'Airs Valaques' van de Oostenrijks-Hongaarse fluitvirtuoos, componist en dirigent Franz Doppler (1821-1883).

Het concert begint om 12.45 uur en de toegang is € 6,-. De Kapelzaal ligt aan de Oude Vest 45 in Leiden (ingang Hazewindsteeg). De toegang bedraagt € 6,00, inclusief een kopje koffie of thee en garderobe. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal vanaf 12.00 uur.