Afbeelding
Foto: PR

Gezellig samen spelen bij de Kinderkring

Doris, Marga, en Annelies (op de foto v.l.n.r.) zijn al jaren actief als vrijwilligers bij de Stichting de Kinderkring.
Tijdens de speelochtenden op dinsdag- en donderdag zijn kinderen van 0 tot 4 jaar van harte welkom om te komen spelen met hun leeftijdsgenootjes. Ouders, oppassers of opa's/oma's komen ook mee en letten op hun eigen kinderen.

'Ontzettend leuk om de kinderen te zien opgroeien en opleven tijdens de speelochtenden'

De vrijwilligers fungeren als gastvrouwen en houden toezicht. "Ouders komen vaak een praatje maken en vragen ons ook wel eens om advies" aldus Marga.

"Het is ontzettend leuk om de kinderen te zien opgroeien en opleven tijdens de speelochtenden" vertelt Marga. Naast gastvrouw op de speelochtenden is zij ook actief in het bestuur van de stichting, die inmiddels al 35 jaar bestaat!
Waar de dames het over eens zijn is dat één van de leukste dingen aan het vrijwilligerswerk het bedenken en aankleden van de verschillende thema's voor de speelochtenden is. Al kan het wel een uitdaging zijn om een activiteit te bedenken waar alle kinderen aan mee kunnen doen.

Twee keer per jaar wordt er aan teambuilding gedaan bij de stichting. Er is een algemene vergadering en zo'n vier keer per jaar komen de vrijwilligers bijeen om overleg te houden over de speelochtenden.

Doris, gastvrouw en pr-dame verteld dat de Kinderkring hard op zoek is naar nieuwe vrijwilligers voor de speelochtenden. Lijkt jou dit iets? Aanmelden kan via stichtingdekinderkring1@gmail.com