Jong en oud eten samen pannenkoeken

pannenkoekendag n Op vrijdag 16 maart is het weer Nationale Pannenkoekdag. Ook Dwars, het jongerenwerk van SCw Leiderdorp en stichting Pluspunt doen weer mee. De jongeren zullen weer zorgen voor de heerlijkste pannenkoeken en zullen de pannenkoeken ook serveren. Opa's en oma's met of zonder kleinkinderen zijn welkom om een lekkere pannenkoek te komen eten. Aanmelden kan via info@scwleiderdorp.nl of 071-5898203.

Het pannenkoekenfestijn vindt plaats in gebouw Dwars aan de Bloemerd 1c in Leiderdorp (naast de sporthal). Dwars is geopend van 16.30 tot 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op dwarsleiderdorp.nl.


College, lezing en workshop

LVU n De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) heeft de komende tijd weer een gevarieerd programma. Hieronder een greep:

Alles over het heelal in 1 dag - zaterdagcollege

Een wervelende show over wat op dit moment bekend is over het heelal. Met fascinerende beelden en video's. Voorkennis is niet nodig, wel het vermogen om 'out of the box' te denken. Planeten, melkwegstelsels, zwarte gaten, zwaartekracht, Einstein. Het komt allemaal langs. Deze dag wordt een combinatie van wetenschap en entertainment.

Datum: zaterdag 17 maart, 10.00-16.00. Inclusief lunch bij IJssalon Danice.

De onderwerping van Wales door de Engelsen - lezing

Lezing over de strijd van de Welsh tegen de Angel-Saksen en de Normandiërs om vervolgens door de Engelse Koning Edward I te worden onderworpen. Veel legers beten zich stuk op het terrein en de onverzettelijkheid van de Welsh. Mede door eigen politieke strubbelingen hebben de Welsh zich gewonnen moeten geven.

Datum: woensdag 21 maart, 20.00-22.00 uur.

Beelden met artstone en paverpol - creatieve workshop

Deelnemers aan deze workshop maken met artstone en paverpol de mooiste beelden, die vervolgens bewerken worden met reliëfdecoratie en afgewerken met verf of kleurpigmenten. Door speciale tinten krijgen de beelden een 'roest' of 'oxidatiegroene' kleur geven. Of kies voor terracotta en andere natuurtinten.

Eerste les: donderdag 22 maart, 9.00-12.30 uur.

Informatie en inschrijving: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau in De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp (ma. t/m vr, 9.30-12.00 uur).


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 11 maart een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.