In het programma SNAPSEED kun je de foto nog bijwerken en voeg je er makkelijk een tekst aan toe die past bij de gelegenheid.
In het programma SNAPSEED kun je de foto nog bijwerken en voeg je er makkelijk een tekst aan toe die past bij de gelegenheid. Foto: PR

Korte cursus foto's bewerken in je telefoon

LVU n Lekker gegeten bij vrienden? Een felicitatie versturen? Dat kan per post maar ook direct vanuit je telefoon. Een persoonlijke groet, een zelfgemaakte foto met toepasselijke tekst. Hoe je dat doet met je 'slimfoon' is te leren tijdens een korte cursus van de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) op 8 en 15 maart.

Maak een foto met je telefoon, bijvoorbeeld een foto van bestek voor een bedankje na het eten, of een foto van bloemen voor een felicitatie. Hierboven een voorbeeld, gemaakt met een iPhone, net samen langs het strand gelopen... In het programma SNAPSEED kun je de foto nog bijwerken en voeg je er makkelijk een tekst aan toe die past bij de gelegenheid. Het werkt zo snel dat je het bedankje in de auto op de terugweg al kunt versturen. Je hoeft alleen maar de tekst in te voeren en dan kiezen uit verschillende lettertypen. Je kunt de tekst verschuiven naar een plek die goed past. Geen moeilijke instellingen, alles binnen handbereik.

De foto nabewerken in je telefoon, zoals de horizon rechtzetten, de foto uitsnijden, de belichting aanpassen, het kan allemaal. Bij aankoop heeft een standaard telefoon 1 camera maar voor niets tot 3 à 7 euro haal je van de App store (Apple) of de Playstore (Samsung) camera's met meer mogelijkheden en fotobewerkings programma's die de mogelijkheden van Photoshop benaderen... voor een fractie van de prijs.

Kijk voor meer informatie op ww.volksuniversiteitleiderdorp.nl.