LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Zorgen over één-richtingsverkeer

In verband met de komst van een Lild supermarkt aan het Amaliaplein heeft een verkeerskundig adviesbureau het gemeentebestuur geadviseerd op de Ericalaan eenrichtingsverkeer in te stellen van noord naar zuid. Gelijktijdig wordt dan het eenrichtingsverkeer op de Simon Smitweg omgedraaid van zuid naar noord.

Is er dan niemand bij de Gemeente die in de gaten heeft wat dit betekent voor de Hoofdstraat en Hoogmadeseweg? Al het verkeer uit Koudekerk, Doeskwartier, Oranjewijk en 't Heerlijk Recht dat richting Leiden en A4 en de Van de Valkbouwmanweg wil, neemt de kortste route en gaat niet de langs de Simon Smitweg om aan te sluiten in de file op de Persant Snoepweg. Al dit verkeer gaat zich wurmen en wringen door de Hoofdstraat en Hoogmadeseweg om op de Acacialaan uit te komen. Dit betekent dat 200 huizen op de Hoofdstraat en Hoogmadeseweg straks last krijgen en de dupe worden van maar 12 huizen op de Ericalaan .

Heeft de gemeente al eens gekeken tijdens de ochtendspits hoeveel schoolgaande kinderen uit de wijk en uit Koudekerk dagelijks gebruik maken van de Hoofdstraat? Dit wordt dan een erg gevaarlijke situatie met al het extra autoverkeer in deze straat zonder vrijliggende fietspaden en geparkeerde auto's.

Waarom wordt de rare kruising Mauritssingel/Willem-Alexanderlaan/Ericalaan niet aangepakt met de bouw van de Lidl? Maak hier een rotonde. Dan is gelijk de file op de Mauritssingel opgelost die nu dagelijks ontstaat door het vervelende kruispunt en is er een betere doorstroming alle kanten op.

Joop Tijssen,

een verontruste Hoofdstraat bewoner


Te verliefd op onszelf

Het LW van 21 februari kreeg ik pas onlangs onder ogen, dus ik ben een beetje laat met mijn reactie. Toen ik alsnog mocht lezen dat de halve lokale politiek graag juist in de lente door de Boterhuispolder wil wandelen, bedacht ik me dat laat-zijn niet zo erg is als wat ik las.

Zijn we nou echt met de helft van ons allen al zo op ons zelf verliefd en onverdraagzaam geworden dat we ons belang bij een leuke vrijetijdsbesteding stellen boven het voor vogels essentiële belang om zich te kunnen voortplanten? Je kunt het nu gaan hebben over het wel of niet hebben van verstand van vogels, over de noodzaak van mensen om te ontstressen, en over weet ik wat allemaal nog meer, maar als je het letterlijke levensbelang van andere levende wezens niet ziet, wat zie je dan in vredesnaam nog wel?

Paul Reukers, Leiderdorp