KBO-PCOB organiseert Politiek Forum

verkiezingen n Hoewel een behoorlijk percentage van de Leiderdorpse bevolking, hoger dan in de meeste gemeenten, boven de 65 jaar oud is, vindt de Leiderdorpse afdeling van de KBO-PCOB de seniorvriendelijkheid niet hoog scoren in de verkiezingsprogramma's. Om helder te krijgen wat de plannen van de Leiderdorpse politieke partijen zijn, met name op onderwerpen die extra van belang zijn voor ouderen, organiseert de ouderenbond op dinsdag 13 maart een Politiek Forum in de Scheppingskerk te Leiderdorp.

Het Forum zal onder leiding staan van Arie Slob, provinciaal coördinator PCOB Zuid- Holland en is zeer ervaren in het 'in goede banen leiden' van dergelijke bijeenkomsten.
Aan dit forum nemen vertegenwoordigers van de volgende politieke partijen deel:
• CDA: Jeff Gardeniers, wethouder;
• CU/ SGP: Geert Schipaanboord, lid gemeenteraad en lijsttrekker;
• D66: Prachee van Brandenburg, kandidaat lid gemeenteraad;
• Groen Links: Bob Vastenhoud, lid gemeenteraad en lijsttrekker;
• LPL: Hugo Langenberg, fractievoorzitter en lijsttrekker;
• PvdA: Olaf Macdaniel, wethouder en lijsttrekker;
• VVD: Bart Hoenen, lid gemeenteraad en lijsttrekker.

Zij zullen ook vragen van de aanwezigen beantwoorden.
Iedereen die geïnteresseerd is om zich goed voor te bereiden op de komende plaatselijke gemeenteraadsverkiezingen is vanaf 14.00 uur van harte welkom. Het forum begint om 14.30 uur. De Scheppingskerk ligt aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp.
Voor wie het moeilijk is op eigen gelegenheid naar de Scheppingskerk te komen, kan vervoer geregeld worden. Bel daarvoor met KBO-PCOB secretaris Marianne van der Bijl, (071) 5897110.


Kieskompas voor wie nog twijfelt

steuntje n Voor de allereerste keer heeft de gemeente Leiderdorp een kieskompas. Een steuntje in de rug voor alle Leiderdorpers die geen idee hebben, of nog twijfelen, op welke partij ze willen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Het Leiderdorpse kieskompas omvat dertig stellingen waarop antwoorden mogelijk zijn op een schaal van 'helemaal niet mee eens' tot 'helemaal mee eens'. De stellingen zijn met medewerking van de zeven deelnemende politiek partijen gedistilleerd uit de verkiezingsprogramma's. Wie alle vragen beantwoordt, krijgt te zien waar hij of zij in het Leiderdorpse politiek spectrum staat en welke partij(en) daar het dichtst bij staan. Het kieskompas is te vinden op de website leiderdorp.kieskompas.nl.